Zomerdekbedden: het ideale materiaal met de juiste kwaliteit

De zomertijd is al ingegaan, dus de zomer komt er snel aan. Het is tijd om uw dekbed te wisselen. Inderdaad, om goed te slapen maakt u gebruik van twee verschillende dekbedden. Een dekbed voor de winter en een zomerdekbed. Dit zijn de materialen waarmee u voorkomt dat het onder de dekens te warm wordt. Aan de andere kant heeft u toch lekker een deken over u heen, waardoor u ontspannen in slaap valt en uitgeruster ontwaakt.

Tip: is het zelfs met een zomerdekbed te warm? Haal het dekbed dan uit de dekbedovertrek. Op die manier kunt u de overtrek nog wel over u heen leggen, waardoor u sneller in slaap valt en bovendien rustiger slaapt.

Het beste zomerdekbed kiest u op basis van het materiaal. Dit moet er immers voor zorgen dat het dekbed voldoende kan ademen, waardoor u minder zal transpireren. Bekijk hiervoor onze synthetische, donzen en wollen dekbedden.

Zomerdekbedden: deze wilt u niet missen

Tijdens onze slaap transpireren we, net als overdag. Met een te dik dekbed of het verkeerde materiaal resultaat dit eenvoudig in overmatige transpiratie. U merkt dat op het moment dat u licht bezweet wakker wordt of wanneer u moeilijk in slaap kunt komen. Het is dan verstandig om een dekbed speciaal voor de zomer uit te zoeken. Daarmee heeft u minder last van transpireren, terwijl u tegelijkertijd een warme deken hebt als het in de zomer ineens een nachtje toch niet zo warm is. Bekijk de zomerdekbedden en de rest van ons assortiment dekbedden, zodat u daarmee inspiratie op kunt doen.

Wees voorbereid: warme zomernachten

We hebben in Nederland geen subtropisch klimaat, maar het kan toch behoorlijk warm en broeierig worden. Zorg er daarom voor dat u goed bent voorbereid. Lees u in over de beschikbare materialen en zorg ervoor dat u een dekbed voor de winter en een dekbed voor de zomer hebt. Op die manier kunt u een zomerdekbed van katoen of van dons op uw bed liggen zodra het buiten behoorlijk warmer begint te worden.

Is het ’s nachts buiten boven de 15 graden Celsius? Dan is de kans groot dat het binnen lang warm blijft, omdat u zelfs met het raam open moeilijk kunt zorgen voor een daling van de temperatuur. Het wordt binnen warmer, waardoor u er verstandig aan doet om een mooi zomerdekbed te gebruiken.

Transpireren & te warm

Last van relatief veel transpireren en heeft u het snel te warm onder een dekbed? U kunt dan gebruik maken van een zomerdekbed van katoen of een zomerdekbed van dons. Het grote voordeel van katoen is dat het een uitstekende vochtregulatie biedt. Daardoor heeft u minder last van het transpireren en wordt u niet zomaar zwetend in bed wakker. In plaats daarvan zorgt het dekbed ervoor dat u ontspannen in slaap kunt vallen en u de volgende morgen weer uitgerust(er) wakker wordt.

Ook dons is goed geschikt voor het zomerdekbed en bovendien in combinatie met een reguliere dekbedovertrek. Het materiaal is zeer licht van gewicht en daarmee al meteen een prettige keuze. Bovendien zorgt het dons ervoor dat de warmte van uw lichaam gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor wordt het minder warm onder de deken, zodat u in de zomer voor een aangename temperatuur om te slapen kunt zorgen.

Een goede en deluxe nachtrust gewenst!

U kunt de verschillende zomerdekbedden eenvoudig bij ons online bestellen. We hebben ze voor u op voorraad en gaan er meteen voor u mee aan de slag. Bestel een nieuw dekbed voor de zomer en zorg er naast uw winterdekbed voor dat u een model voor de warme dagen hebt.

Vragen?

Heeft u vragen over een zomerdekbed of een van onze andere producten in de webshop? Neem contact met ons op. Onze specialisten vertellen u er graag meer over of helpen u bij het maken van een goede keuze voor een zomerdekbed.

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.