Zo zet u een mooie Paastafel neer

Nog even en het is Pasen. Daar hoort heerlijk tafelen bij. Denk aan een paasontbijt, -lunch, -brunch of -diner. Met de volgende tips & tricks zet u een mooie paastafel neer om jaloers op te zijn.

PaastafelTAFELBEKLEDING

In één van onze vorige inspiratieposts legden wij u uit hoe u de juiste maat tafellaken kan kiezen. Nu u de juiste maat tafellaken heeft, kunt u deze gebruiken om een prachtige paastafel neer te zetten. Naast een tafellaken kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van een tafelloper. Hierbij blijft een deel van uw eettafel nog zichtbaar en wordt de aandacht gevestigd op het midden van uw tafel. Een tafelloper geeft dit nét dat beetje extra om uw geserveerde gerechten en uw decoratie eruit laten springen.

PAASTAFEL DECORATIE MET KLEUR

Door te kiezen voor neutrale kleuren zoals een witte of ivoren tafellaken of tafelloper, heeft u veel ruimte om op andere plekken te spelen met kleur. De typische paaskleuren blijven pastelkleuren. Hieronder vallen de kleuren wit, baby roze, lichtgeel, mintgroen en lila. Deze kleuren kunt u uitlichten met accenten door bijvoorbeeld uw servies in deze kleuren te gebruiken, maar ook door middel van decoratie. U kunt denken aan een vaas met paastakken waaraan u decoratie paaseieren hangt in deze zachte pastelkleuren. Mocht u niet zo dol zijn op paastakken, dan kunt u ook kleur naar uw paastafel brengen door (chocolade)paaseieren in een vaas te zetten om deze vervolgens op uw tafel te plaatsen.

Een andere manier om kleur én de lente naar uw paastafel te brengen is met typische voorjaarsbloemen, bijvoorbeeld narcissen of tulpen, in een vaas uw tafel te decoreren. Voorjaarsbloemen niet helemaal uw smaak? Geen probleem, kies dan voor andere kleurrijke bloemen of een kleurrijk boeket. Voor een extra luxe uitstraling kunt u een stijlaccent geven aan uw bestek. Kies in plaats van zilverkleurig bestek voor goud of roségouden bestek, of kies voor bestek met accenten in deze kleuren.

PaasservetPAASSERVET

Hoewel een servet gebruikelijk op uw schoot geplaats wordt bij het tafelen, kunt u ook met servetten een paassfeer creëren alvorens deze gebruikt wordt. Gebruik uw servet als decoratie door deze te vouwen als paashaasoortjes. U kunt uw servet vanuit een punt vouwen of rollen waarbij u deze om een (geverfd) gekookt eitje vouwt en vervolgens vastbindt met een touwtje of lint. Hierdoor maakt u paashaasoortjes op een eenvoudige manier, waarbij uw gasten meteen verrast worden met een gekookt eitje op hun bord. Kies bij het gebruik van een touwtje of lint de kleur die het meest bij uw paastafel past of kies voor een jute/hennep touwtje.

LAGE PAASTAFEL DECORATIE

Het kan soms vervelend zijn om vazen op uw tafel te zetten omdat het soms uw zicht belemmert waardoor u uw gezelschap moeilijk kan zien tijdens het tafelen. Daarom kunt u kiezen om lage decoratie te gebruiken. Bijvoorbeeld een (kleurrijk) mandje met decoratie paaseieren of een theemuts voor uw theepot in de vorm van een kip. Voor een paasdiner kunt u gebruik maken van (pastelkleurige) theelichthouders in plaats van lange dinerkaarsen. Om zonder bloemen in een vaas toch de lente in huis te brengen kunt u ook met groene takjes uw tafel decoreren. Plaats ook wat takjes met bladeren rondom de borden ter decoratie.

Voilà! Uw paastafel is compleet. Nog niet alles in huis? Voor tafellakens en -lopers kunt u terecht in onze webshop, alsmede kwaliteit katoenen servetten. Maak uw paasfeest af door gebruik te maken van onze Dusk till Dawn keukentextiel. Rest nu alleen nog te genieten van uw Pasen.

Klik hier voor onze eetkamercollectie

, , , ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.