Welk soort materiaal hoofdkussen past het beste bij mij

Een gemiddeld mens slaapt 6 tot 8 uur per nacht op een hoofdkussen. Draaien, keren en ja..ook transpireren gebeurt op dat kussen. Een hoofdkussen met de juiste eigenschappen is dan wel zo fijn. Er zijn tal van hoofdkussens verkrijgbaar waardoor u misschien de spreekwoordelijke ‘bomen door het bos’ niet meer ziet. De keuze is enorm! Wij helpen u graag op weg met een lijstje van alle verkrijgbare kussenvullingen en hun kenmerken.

1. Dons

Een hoofdkussen met donzen vulling is gemaakt van ganzen- of eendendons, vaak aangevuld met extra veren. De kussen is gemaakt van een zeer zacht en flexibel materiaal, waardoor u het kussen gemakkelijk in het gewenste patroon kneedt zonder de elasticiteit van het kussen te verliezen. Dons neemt ook zeer goed vocht op en reguleert de temperatuur buitengewoon goed. Een kussen met dons vulling is ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

wol kapok synthetisch

2.Synthetisch

Synthetische hoofdkussens zijn vooral geschikt voor mensen die een stabiel kussen willen of voor mensen met allergieën. Synthetische kussenmaterialen zijn gladder, dan bijvoorbeeld dons en veren en zijn daardoor minder vatbaar voor vervorming.

3. Kapok

Een kapok hoofdkussen is een stevig kussen gemaakt van de kapokboom, een vezel (plantaardig dons) van de kapokboom. Het kapokkussen zorgt voor stevigheid, comfort en goede ventilatie. Kussens zijn daarom zeer geschikt voor mensen die snel opwarmen. Met een kapokkussen valt u heerlijk in slaap en begint u de dag met een energiek en uitgerust gevoel.

Talalay Latex hoofdkussen

 

4. Talalay Latex

Of u nu een rug-, buik- of een zijslaper bent, de talalay latex hoofdkussen geeft een goede ondersteuning. Het kussen is gemaakt van natuurlijk latex en bevat duurzame stoffen. Bovendien zijn de gebruikte materialen voorzien van OEKO-TEX 100 keurmerk. Dit wil zeggen dat er tijdens de productie gebruik wordt gemaakt van natuurlijke reinigingsproducten en niet van schadelijke chemicaliën. Daarnaast zijn Talalay Latex kussens hypoallergeen, huisstofmijt-resistent en antibacterieel.
 
 
 

VRAGEN

Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag.

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.