Welk hoofdkussen past het best bij mij?

De keuze voor een nieuw hoofdkussen is heel persoonlijk, maar wij hebben wat tips voor u! Lees hier welke afwegingen u kunt maken. Uw kussen en u moeten immers nog vele nachten samen doorbrengen.

 

Het belang van een goed hoofdkussen 

U brengt een derde van uw leven in bed door, geen wonder dat u een goed hoofdkussen wilt! het is belangrijk dat een kussen goed past bij uw slaaphouding, lichaamsbouw en slaapwensen. Een goed hoofdkussen voorkomt of vermindert klachten als hoofd- en nekpijn.

 

Welk hoofdkussen past bij mijn slaaphouding?

Er zijn drie algemene slaaphoudingen: buik, rug en zij. Houd bij de keuze voor een nieuw hoofdkussen als eerste rekening met de meest gekozen houding tijdens de slaap. Twijfelt u? Kies dan de houding waarin u meestal in slaap valt.

Buikslaper: Een zacht, soepel en laag kussen is de beste keuze. Een laag kussen belast de nek het minste in deze slaaphouding.

Rugslaper: Hoe groter de kromming van uw rug, hoe hoger het kussen moet zijn. Kies bij voorkeur een flexibel kussen dat de nek goed ondersteunt.

Zijslaper: Als zijslaper ligt de grootste druk op uw schouders waardoor u meer steun nodig hebt voor uw nek. Kies daarom een hoofdkussen dat een goede ondersteuning aan de nek en het hoofd biedt.

 

Let bij aanschaf op de vormvastheid

Bij het aanschaffen van een nieuw hoofdkussen is het goed om op de vormbaarheid van het hoofdkussen te letten. Een goed vormbaar kussen is namelijk in iedere vorm te duwen en zal vervolgens ook in deze vorm blijven. Donzen hoofdkussens en donsveren hoofdkussen zijn over het algemeen het best te vormen. Kussens met Synthetische vullingen zijn vaak te glad om op zijn plaats te blijven.

Een vormbaar kussen is niet beter dan een vormvast hoofdkussen. Een vormvast hoofdkussen zal u tijdens de hele nacht steun in de nek bieden. Dit in tegenstelling tot een vormbaar kussen. Bij een vormbaar hoofdkussen zal de vulling in de loop van de nacht opschuiven.

 

VRAGEN

Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag!

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.