Welk hoofdkussen past bij u?

Eén van de belangrijkste elementen van een goede nachtrust is het hoofdkussen. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur. De ene houdt van een groot, sterk en vol kussen terwijl de anderHoofdkussen gerecycled dons een voorkeur heeft voor een kussen dat zijden zacht is. Feit blijft dat een hoofdkussen essentieel is voor een goede nachtrust en ook belangrijk is om nek en rugklachten te voorkomen.

Er zijn daarom ook een aantal aspecten waarmee u rekening kunt houden wanneer u van plan bent om een nieuw hoofdkussen te gaan kopen.

Bekijk eerst eens hoe uw slaaphouding is. Bent u een buikslaper, rugslaper of zijslaper?

Hoofdkussen voor buikslapers

Sommige mensen slapen op hun buik. Over het algemeen wordt dit afgeraden door slaapprofessionals omdat je rug- en nekwervels in deze houding vaak niet helemaal op één lijn liggen. Echter, is dit lastig af te leren voor u? Gebruik dan een plat kussen, of helemaal geen.

 Rugslapers

Ergonomisch gezien is dit de meest gunstige slaaphouding. Echter, dit kan wel snurken bevorderen. Grote stevige kussens zijn voor dit type slaper het meest gunstig. Let wel op! Ga geen kussens stapelen! Hierdoor kan je schuin komen te liggen wat ergonomisch gezien weer helemaal slecht is.

 Zijslapers

De zijligging is goed voor je wervelkolom en de spijsvertering. Ergonomisch gezien dus aan te raden. Als u een zijslaper bent dan is een smal maar hoog kussen de beste keuzen.

Er zijn verder nog een aantal andere tips die u kunt gebruiken om het juiste hoofdkussen uit te kiezen:

  • Kijk of uw kussen uw hoofd en nek compleet ondersteunt. Er mag namelijk geen holle ruimte tussen de nek en het kussen ontstaan.
  • Kijk wanneer u ligt of uw ruggengraat een rechte lijn vormt van uw nek naar uw bekken.
  • Hoe breder de schouders, hoe hoger uw kussen zou moeten zijn
  • Als u een wat harder matras heeft, is een harder hoofdkussen ook wenselijker. In een harder matras zakt u minder weg waardoor een harder kussen waarmee u ook minder wegzakt precies voor de juiste balans zorgt.
  • Bedenk bij uzelf of u een licht slaper bent. Mocht dit zo zijn, neem dan geen kussen met korrelvulling. Dit vanwege het geluid. Ook als u gevoelig bent voor nekklachten, kunt een hoofdkussen beter links laten liggen. Korrels glijden namelijk snel weg.

Bij elk nieuw kussen geldt ook een belangrijke regel. Geef het de tijd! Denk niet na drie dagen dat uw nieuwe kussen niet bij u past. Probeer het minimaal twee á drie weken uit. Vergelijk het met nieuwe schoenen. Deze zitten vaak ook niet gelijk lekker en moeten ingelopen worden. Een nieuw hoofdkussen moet als het ware ‘’ingeslapen’’ worden.

Bij Dusk till Dawn hebben we een collectie hoofdkussens die past bij iedere type slaper. De Dusk till Dawn hoofdkussencollectie bestaat uit kussens gevuld met een mix van witte Europese eendendons en eendenveren. Daarnaast hebben we synthetische kussens gevuld met de unieke Dawnsoft® vulling, contourkussens met zowel synthetische, donzen als kapokvulling én een hoofdkussen afgevuld met hoogwaardig Texels schapenwol.

Neem gerust eens een kijkje in onze webshop.

 

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.