De keuze voor uw hoofdkussen moet passen bij uw slaaphouding

De keuze voor een nieuw hoofdkussen is heel persoonlijk, maar wij hebben wat tips voor u! Lees hier welke soorten er zijn en welke afwegingen u kunt maken. Uw kussen en u moeten immers nog vele nachten samen doorbrengen.

Onze Pillowsophie

Een nieuw hoofdkussen is een erg belangrijke aankoop. Een goed hoofdkussen zorgt voor een goede nachtrust zonder nek- of rugklachten en gaat een paar jaar mee. Daarom is het erg belangrijk om van tevoren te weten wat voor soort kussen het meest geschikt voor u is. Dusk till Dawn helpt u graag om het kussen te vinden dat bij u past. Natuurlijk zijn onze tips slechts richtlijnen en is de uiteindelijke keuze heel persoonlijk; kies een kussen waarop u het prettigst ligt.

Welk hoofdkussen past bij mijn slaaphouding?

Er zijn drie algemene slaaphoudingen: buik, rug en zij. Houd bij de keuze voor een nieuw hoofdkussen als eerste rekening met de meest gekozen houding tijdens de slaap. Twijfelt u? Kies dan de houding waarin u meestal in slaap valt.

 • Buikslaper: Een zacht, soepel en laag kussen is de beste keuze. Een laag kussen belast de nek het minste in deze slaaphouding.
 • Rugslaper: Hoe groter de kromming van uw rug, hoe hoger het kussen moet zijn. Kies bij voorkeur een flexibel kussen dat de nek goed ondersteunt.
 • Zijslaper: Als zijslaper ligt de grootste druk op uw schouders waardoor u meer steun nodig hebt voor uw nek. Kies daarom een hoofdkussen dat een goede ondersteuning aan de nek en het hoofd biedt.

Wat voor soort vullingen zijn er?

Dusk till Dawn biedt de volgende soorten vulling voor uw hoofdkussen.

 • Dons en veren: Gemaakt van de veren en het dons van ganzen en eenden.
 • Synthetisch: Dit zijn kleine, holle bolletjes van polyester.
 • Wol: Kussens gemaakt van natuurlijk (scheer)wol staan bekend om hun vochtregulatie en isolatievermogen, ideaal voor mensen die veel transpireren.
 • Kapok: Kapok is een 100% organische vulling. Het is steviger dan dons of een synthetische vulling.

 

Materiaal vulling Stevigheid Vochtopneembaarheid Wasbaarheid Allergie vrij
Dons en veren + ++ + +
Synthetisch ++ ++ ++++ ++++
Wol + ++++ ++ +
Kapok +++ ++++ +

 

Naast uw slaaphouding en de verschillende materiaalsoorten zijn er nog een paar puntjes die belangrijk zijn bij het uitkiezen van uw nieuwe hoofdkussen.

 • Transpireert u ‘s nachts veel? Ga voor wol of kapok: Wol en kapok zijn fijne, niet-zwetende materialen. Kapok ademt, waardoor het goed ventileert en warmte en vocht reguleert. Wol neemt tot 35% van het eigen gewicht aan vocht op zonder klam of vochtig aan te voelen én geeft het weer af aan de buitenlucht.
 • Last van allergieën? Ga voor een synthetisch materiaal: Een synthetisch kussen is wasbaar op hoge temperatuur, wat de bacteriën en huismijt doodt. Wol en kapok zijn van nature antibacterieel, maar daarentegen wel vatbaar voor stof.
 • Heeft u veel of vaak nekklachten? Kies voor een kussen met neksteun: Er zijn kussens met een speciale, extra neksteun. Deze aanvulling geeft extra ondersteuning aan uw hoofd en nek door elke lege ruimte tussen u en het matras op te vullen. Hierbij is het wel belangrijk dat u veel in dezelfde houding slaapt.
 • Wilt u een kussen kunnen bijvullen? Ga voor een navulbaar kussen: Als u een kussen toch iets te stevig vindt, of uw kussen volume heeft verloren na veelvuldig gebruik, is het handig als u de hoeveelheid vulling kunt aanpassen. Met een navulbaar kussen weet u zeker dat het altijd uw favoriete level van comfort en stevigheid heeft.

Een hard of zacht kussen; de keuze is aan u!

Voor het kiezen van een zacht of een hard kussen kunnen we u niet zo heel veel tips geven. Dit is namelijk voor een groot deel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Zowel een zacht als een hard hoofdkussen kan u genoeg steun geven. Slaapt u op uw rug of uw buik? Dan is de kans groot dat u voor een wat zachter kussen kiest. De zijslaper zal eerder de voorkeur geven aan een wat steviger hoofdkussen.

Hier moet u ook op letten als u een nieuw hoofdkussen koopt

Welk kussen geschikt is voor u is niet alleen afhankelijk van uw slaaphouding, maar ook van uw lichaamsbouw en het soort matras waar u op slaapt. Iemand met een zacht matras zakt bijvoorbeeld dieper weg in het matras dan iemand met een hard matras, waardoor het kussen wat lager moet zijn dan bij een hard matras. Ga voordat u op hoofdkussen-jacht gaat daarom eerst eens in uw favoriete houding op uw matras liggen zonder hoofdkussen. Hoe meer ruimte er is tussen uw nek en het matras, hoe hoger uw kussen moet zijn.

Wilt u een persoonlijk advies? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.