Zeker van een duurzame slaapkamer

Duurzame slaapkamer We kunnen u bijna horen denken; een duurzame slaapkamer, wat is dat? Het zal u niet ontgaan zijn dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is welke momenteel in de maatschappij speelt. U kunt er bijna niet omheen en daarom is het belangrijk om duurzaamheid ook mee te nemen in uw huishouden. Het gaat hierbij om de soort artikelen die u gebruikt, maar ook het materiaal en in hoeverre dit artikel gerecycled kan worden. Dit alles wordt meegenomen naar de slaapkamer, waar duurzaamheid ook een rol zou kunnen spelen. In dit volgende inspiratiebericht leggen we u met 4 mooie tips uit hoe u een duurzaam tintje aan uw slaapkamer kunt geven.

Duurzaam beddengoed in een duurzame slaapkamer

Wanneer u hoeslakens of dekbedovertrekken aanschaft, kunt u voor beddengoed kiezen gemaakt van een bepaald materiaal voor een duurzame slaapkamer. Denk hierbij aan biologisch of Fairtrade katoen, maar denk ook aan keurmerken zoals het OEKO-TEX keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de stof in een omgeving die voor mens en milieu veilig is, is geproduceerd. Beddengoed met dit keurmerk is dus vrij van schadelijke stoffen, niet alleen voor u als eindgebruiker, maar ook voor het milieu.

Eco-vriendelijke matrassen

Beddengoed is niet het enige wat duurzaam kan zijn aan uw bed en slaapkamer. U kunt ook kiezen voor een duurzaam matras, gemaakt van natuurlijke materialen. Hierbij kunt u denken aan matrassen gemaakt van natuurlatex zoals van gelatexeerde kokos. Deze zijn vrij van chemicaliën, anti-allergeen en antibacterieel. Matrassen met milieuvriendelijke koudschuim is een CO2 vrije optie van plantaardige oliën, met een goede luchtwisseling. Deze opties hebben als extra voordeel dat zij ook nog eens brandvertragend zijn.

Gerecycled dons

Hoe u ook bepaalt om uw slaapkamer te verduurzamen, wees bewust van de aankopen die u doet. Wanneer u een nieuwe aankoop doet, kunt u altijd even controleren of het artikel ook recyclebaar is.

Van oude donzen dekbedden kunnen namelijk weer nieuwe dekbedden gemaakt worden. Bekijk onze ecodons collectie waarin u artikelen vindt, gemaakt van gerecycled dons perfect voor uw duurzame slaapkamer. Bij de aanschaf van dekbedden of hoofdkussens van gerecycled dons komt geen nieuw dons aan te pas. Dit dons wordt namelijk uit oude donzen hoofdkussens en dekbedden gehaald, om vervolgens gewassen en gesorteerd te worden, waarna deze weer in een nieuwe tijk gevuld wordt. Een nieuw dekbed, maar dan met dons wat ooit eens eerder gebruikt is. Dé ideale duurzame manier om een steentje bij te dragen, maar een kwaliteit product ervoor in de plaats te krijgen.

Meubels voor een duurzame slaapkamer

Naast een bed heeft u vaak ook ander meubilair in uw slaapkamer staan. Wanneer u meubels zoals kasten aanschaft kunt u hier een duurzaam en milieuvriendelijke draai aan geven door te kiezen voor tweedehands of gerecycled hout. Kies voor een bewuste keuze voor hout met het FSC-keurmerk om de herkomst van het hout uit verantwoord of duurzame bossen te garanderen. Dit keurmerk kan ook FSC-Recycled zijn, waarbij ten minste 85% van het hout gerecycled is.

Wanneer u toe bent aan nieuw beddengoed of bedtextiel, lever deze dan in de daarvoor bestemde plekken in. Wellicht dat uw ingeleverde oud-beddengoed of oud-bedtextiel in de toekomst ergens in ons assortiment gebruikt wordt. Bij het kiezen van meubilair voor uw duurzame slaapkamer, kunt u altijd kijken of er wellicht een tweedehands optie beschikbaar is. Mocht deze er niet zijn, zorg er dan wel voor dat het materiaal duurzaam is in vervaardiging, levensduur, maar ook dat deze gerecycled kan worden. Alle beetjes helpen om duurzaamheid zelfs in uw slaapkamer toe te passen.

Met deze vier tips kunt u uw slaapkamer een stukje duurzamer maken. Benieuwd naar onze collectie gerecycled dons voor uw duurzame slaapkamer?

Bekijk onze ecodons collectie

Ga voor meer inspiratie naar onze Facebook-pagina:

, , , ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.