Wat u moet weten over een donzen hoofdkussen

donzen hoofdkussenIn de Dusk till Dawn webshop heeft u vast wel eens onze donzen hoofdkussens gezien. Een donzen hoofdkussen is licht van gewicht maar erg veerkrachtig en vormt zich hierdoor goed naar uw hoofd.

WAT IS DONS?

Het materiaal dons komt van de onderste laag van het verendek van watervogels. Vaak zijn dit eenden of ganzen. In het geval van onze donzen hoofdkussens zijn deze gemaakt van eendendons. Dit materiaal heeft geen hard middendeel en is hierdoor een zacht materiaal. Dons heeft, naast dat het zeer zacht is, ook een hoge vochtopname welke zorgt voor goede ventilatie en goede vochtregulatie. Een goed donzen hoofdkussen heeft de ideale verhouding tussen veren en dons. De Dusk till Dawn puntkussen heeft een verhouding van 15% eendendons en 85% veren voor een goede ondersteuning. De vullingen van al onze hoofdkussens zijn gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard (RDS).

VEREN IN EEN DONZEN HOOFDKUSSEN

Onze donzen hoofdkussens bestaan niet 100% uit dons. De kussens zijn naast het donzen materiaal gevuld met veren. Door het toevoegen van veren voelt dit kussen stevig aan voor de perfecte ondersteuning, waar het dons er voor zorgt dat het kussen toch zacht aanvoelt.

 

boxkussen gerecycled dons

BOX- & CONTOUR DONZEN HOOFDKUSSEN

De donzen hoofdkussens zijn verkrijgbaar in de (reguliere) puntkussen model maar ook als donzen boxkussen en donzen contourkussen.

Een boxkussen typeert zich door de hoog opstaande randen, welke zorgt voor nóg meer ondersteuning voor uw nek, rug en schouders. Dit kussen behoudt namelijk zijn vorm heel goed door een stevige kern. Tevens heeft dit kussen een zachte kant en een iets stevigere kant doordat het uit drie lagen (kamers) bestaat. Deze hoofdkussens zijn zeer geschikt als u geregeld op uw zij slaapt.

Een contourkussen dankt zijn naam aan de contouren van de schouders en nek welke dit kussen heeft aan één kant. Dit kussen sluit daarom met deze rondere kant goed aan in de nek en zorgt zo voor goede ondersteuning. Dit betekent dat dit de perfecte kussen is voor rug- maar ook zijslapers.

 

GERECYCLED DONS?

Naast de eerder genoemde donzen hoofdkussens hebben we bij Dusk till Dawn sinds kort ook puntkussens en boxkussens welke gemaakt zijn van gerecycled dons. Oude donzen kussens krijgen hierdoor een duurzaam tweede leven. De vullingen worden namelijk zorgvuldig uit oude hoofdkussens gehaald, gesorteerd en gewassen om vervolgens als nieuw vulmateriaal gebruikt te worden. Deze hoofdkussens hebben hetzelfde comfort, maar met een duurzame vulling.

Ondersteuning en zachtheid, klink dat niet perfect in de oren? Kies daarom voor het donzen kussen.

 

Bekijk onze collectie

, , ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.