Wat is voor u de juiste maat van uw deluxe (dek)bed(overtrek)?

De juiste maat van het bed is belangrijk om er goed in te slapen. U hebt de keuze uit eenpersoons bedden, twijfelaars en tweepersoons bedden, waar u vervolgens de juiste maat van het dekbedovertrek bij kunt kiezen. Bekijk de verschillende matrassen om daar u keuze uit te maken voor een van de verschillende maten. U kunt daar zowel uw hoeslaken als dekbed op afstemmen, zodat alles goed past.

Welke afmetingen van bedden zijn er?

U heeft de keuze uit een aantal verschillende afmetingen. De afmetingen van het eenpersoonsbed verschillen in de breedte, net als die van het tweepersoonsbed. De lengte van het bed is standaard 200 cm, aangezien dat voldoende is om er ontspannen in te liggen. Er is voldoende ruimte voor uw benen, terwijl u aan de andere kant met het kussen net niet helemaal aan het uiteinde hoeft te liggen. De breedte is vaak 80 of 90 cm.

De maten voor twijfelaar bedden bedragen eigenlijk altijd 140 x 200 cm. U hebt daarmee een ruim eenpersoonsbed tot uw beschikking, waar u ook met twee personen in kunt liggen. Houd er rekening mee dat dit bed de compacte keuze in een ruimte biedt voor twee personen, indien u er altijd met z’n tweeën ligt, is het een beter idee om de afmetingen van een tweepersoonsbed te kiezen.

Binnen de afmetingen van de tweepersoons bedden heeft u opnieuw de keuze uit drie formaten. De maten van de bedden voor twee personen starten over het algemeen bij 160 x 200 cm. U hebt dan 2 x 80 cm tot uw beschikking, waardoor u daarin voldoende ruimte hebt om samen goed te kunnen slapen. Indien een van de beiden relatief veel beweegt in zijn of haar slaap is het verstandig om de afmetingen van het bed een maat groter te kiezen. U kunt dan gebruik maken van 180 x 200. Indien u zelf voldoende hebt aan 80 cm breedte kan de ander 100 cm gebruiken, waardoor zelfs de personen die veel draaien er ontspannen in zullen slapen.

Verschillende soorten maten dekbedovertrekken

Bij de verschillende maten van de bedden dient u uiteraard ook de dekbedovertrekken in de juiste maat te bestellen. Houd er rekening mee dat die altijd wat groter dienen te zijn dan de maat van het matras, waarmee u ervoor zorgt dat het dekbed daar aan de zijkant en achterkant een stukje overheen kan hangen.

Om de juiste maat voor het dekbedovertrek te kiezen kunt u er standaard vanuit gaan dat u 140 x 200 cm nodig hebt als het gaat om een eenpersoons bed. Voor de twijfelaar en de kleinere tweepersoons bedden kunt u gebruik maken van 200 x 200 cm. De grotere tweepersoons bedden kunt u het best voorzien van een dekbed en dekbedovertrek in 240 x 200 cm, zodat u ook in de breedte voldoende ruimte hebt.

Tip: de dekbedovertrekken zijn ook beschikbaar met 220 cm lengte. Op die manier zorgt u er gemakkelijker voor dat u het bed mooi op kunt maken.

Gebruik de maten van de bedden om een goede keuze te maken voor de eenpersoons bedden, de twijfelaars en de tweepersoons bedden. U kunt zowel de matrassen als de hoeslakens, dekbedden en dekbedovertrekken online via onze webshop kopen, altijd op basis van de juiste maat om ontspannen in slaap te vallen.

Wilt u meer weten over afmetingen van dekbedden, matrassen, hoeslakens of dekbedovertrekken? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.