Wat is een goed matras als u rugpijn hebt?

Een goed of slecht matras heeft invloed op rugpijn. Het kan eventuele pijnklachten verergeren of juist verminderen. Meestal is het matras zelf niet de oorzaak van de pijn. Als u in bed ligt, is het van belang dat u een ontspannen en natuurlijke houding hebt. Een ontspannen ruggengraat zorgt voor de minste pijn. Dat betekent onder meer dat een rug wat meer ondersteund moet worden dan schouders. Een matras met comfortzones kan hieraan bijdragen.

Pocketvering matras

Een type matras dat veel van comfortzones gebruik maakt, is het pocketveringmatras. Een pocketveringmatras heeft een kern van metalen veren die afzonderlijk ingepakt zijn. Door te variëren met draaddikte wordt een veer slapper of steviger. Hiermee worden comfortzones gerealiseerd.

Gewicht, slaaphouding en rugpijn

Welk matras u kiest, is ook afhankelijk van uw gewicht. Hoe zwaarder u bent, hoe harder het matras moet zijn. Uw slaaphouding heeft eveneens invloed op rugklachten. Zo worden zijslapers geadviseerd een kussentje tussen de knieën te doen. Rugslapers moeten ervoor zorgen dat de rug niet te plat komt te liggen. Een kussentje onder de knieën wil nog wel eens helpen. Op uw buik slapen is niet raadzaam voor mensen met rugklachten, omdat het extra druk geeft op de wervelkolom.

Goed kussen bij rugpijn

Een goed ondersteunend kussen draagt eveneens bij aan een ontspannen ruggengraat. Kies dus voor een kussen dat bij uw slaaphouding past: een buikslaper heeft een platter kussen nodig dan een zijslaper bijvoorbeeld.

Advies bij rugpijn

Als u rugpijn hebt, is het verstandig om de huisarts om advies te vragen. Als u op zoek bent naar een goed advies over matrassen, is het verstandig om eens langs te komen bij Dusk till Dawn. We helpen u graag aan een matras dat past bij uw situatie en wensen. Uiteraard is het mogelijk om het matras 30 dagen bij ons uit te proberen. Op die manier weet u zelf wat het matras met uw rug doet.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.