Wat houdt badstof precies in

Het is zomer! Dat betekent dat u hoogstwaarschijnlijk veel in het water te vinden bent. Of dat nu in een zwembad, recreatieplas of in de zee is, u zal zich moeten afdrogen. Het beste materiaal hiervoor is badstof. Maar wat houdt dat nu precies in? Wij vertellen het u.

Het materiaal

Badstof of badtextiel is een stof gemaakt van katoen. Soms bevat dit een mix met polyester of viscose. In onze webshop vindt u uitsluitend badstof van 100% katoen met het Oeko-Tex keurmerk, dus zonder schadelijke stoffen. De katoenen draden worden zo geweven dat er lusjes ontstaan, dat geeft de zachte textuur en hierdoor wordt het badstof. Katoen is daarnaast ook warmteregulerend, waardoor u in de koudere maanden snel droog wordt en u zich knus zal voelen wanneer u een handdoek of douchelaken om u heen slaat.

Drogen met badstof

Door de kleine lusjes die in het stof geweven zijn kan de stof, mede door het vocht opnemende katoen, heel goed vocht absorberen. Met dit absorberend vermogen is deze zachte stof uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld handdoeken. Het fijne is dat badstof aan beide kanten te gebruiken is en u dus droog wordt welke kant u ook gebruikt.

Als u denkt aan badstof of badtextiel denkt u al gauw aan uw handdoeken en washandjes. Van dezelfde stof worden ook onder meer badjassen, gastendoekjes en douchelakens gemaakt. Deze stof heeft dan wel heel goede absorptievermogen, maar de stof is ook ademend. Dit zorgt ervoor dat de stof ook goed en snel weer opdroogt. Dat is precies wat u nodig heeft.

Onze collectie is uitstekend om deze zomer te gebruiken. Of het nu (zwem)bad, zee of douche is, met onze badtextiel wordt u weer droog.

In onze webshop vindt u de badkamercollectie met handdoeken, douchelakens, gastendoeken, washandjes en badjassen gemaakt van hoogwaardige kwaliteit badtextiel.

Bekijk onze badkamercollectie

, , ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.