Hoeveel beddengoed heeft u echt (niet) nodig?

Hoe bewaart u uw beddengoed? In één kast? Of op meerdere plekken in uw slaapkamer? Indien dit laatste geval heeft u waarschijnlijk te veel beddengoed en/ of bedtextiel. Tijd om eens kritisch te kijken naar wat u echt nodig hebt voor in de slaapkamer. Want wat kan het een deluxe gevoel geven om uw beddengoed eens op te ruimen. In dit blogbericht vertellen wij u dan ook welke beddengoed u echt moet hebben voor een deluxe manier van slapen om meer ontspannen wakker te worden.

Benodigd beddengoed

Minimaal 1 dekbed + 1 hoofdkussen per persoon. Uiteraard kunt u bij een tweepersoonsbed kiezen voor een breed dekbed of voor twee 1-persoonsdekbedden. Vaak is per persoon één hoofdkussen genoeg, maar indien u extra ondersteuning wenst kunt u uiteraard kiezen voor twee (minder gevulde) kussens. Wilt u weten wat voor hoofdkussen u moet hebben? Bekijk dan onze collectie.

Benodigd bedtextiel

Per hoofdkussen is een molton kussensloop aan te raden. Een dergelijke kussenbeschermer beschermt namelijk het kussen tegen zweet, kwijl en andere smerige dingen. Het voordeel: het hoofdkussen blijft schoner en hoeft minder vaak gewassen te worden. Daarnaast dient u te kiezen voor een molton hoeslaken. Dit artikel beschermt  uw matras tegen viezigheid en vlekken. Hierdoor blijft uw matras langer mooi en comfortabel. Naast een molton hoeslaken dient uiteraard ook een hoeslaken te kiezen voor een zacht slaapoppervlak (een molton hoeslaken is namelijk ruw door de structuur van het artikel). Evenals hoeslakens is ook een dekbedovertrek nodig om het dekbed te beschermen tegen lichaamsvocht en andere vieze dingen. Hierdoor blijft uw dekbed schoner en hoeft u niet elke keer heel uw dekbed te proberen te wassen. Zowel van het dekbedovertrek als van het hoeslaken is het te adviseren dat u er twee van neemt: één ‘op’ uw matras en één voor in de kast. Dit zorgt voor gemak bij het verschonen van het overtrek en hoeslaken. Bij ons zitten er al kussenslopen bij het overtrek, dus dan bent u direct klaar. Maar het is aan te raden om een extra set kussenslopen te nemen; voor dezelfde redenen als bij dekbedovertrek en hoeslaken. Toch wel zo prettig.

Kortom, de lijst van minimaal benodigd aantal artikelen op het gebied van beddengoed en bedtextiel zijn:

  • 1 dekbed per bed (of indien prettiger 1 dekbed per persoon);
  • 1 hoofdkussen per persoon;
  • 1 molton kussensloop per persoon/ hoofdkussen;
  • 2 molton hoeslakens per bed;
  • 2 hoeslakens per bed;
  • 2 dekbedovertrekken per bed (of indien prettiger 1 dekbedovertrek per persoon);
  • 1 kussensloop per persoon/ hoofdkussen;
  • 1 extra kussensloop per persoon/ hoofdkussen.

Bovenstaande lijst is de basis die u moet hebben. Uiteraard mag het meer zijn, maar dat mag dan niet te kosten gaan van uw (kast)ruimte. Want anders is het jammer van het opruimen. Bekijk het gehele assortiment beddengoed en bedtextiel in onze webshop.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.