Wat betekent het begrip ‘Lits Jumeaux’ nu eigenlijk?

U wil nieuw beddengoed en/of bedtextiel kopen, maar weet niet goed welk formaat u nodig heeft. En u komt daarbij het begrip ‘Lits Jumeaux’ tegen terwijl u eigenlijk niet goed weet wat het betekent. In dit blogbericht geven wij hét antwoord op deze vraag.

Betekenis van Lits Jumeaux

De term ‘Lits Jumeaux’ komt uit de Franse taal.  ‘Lits’ is namelijk Frans voor ‘bedden‘. ‘Jumeaux’ betekent ‘tegen elkaar‘. Het woord slaat dus op twee éénpersoonsbedden (lits) die tegen elkaar (Jumeuax) aan zijn geschoven en vormen op deze manier een Lits Jumeaux.

Lits Jumeaux of tweepersoonsbed?

Er is een aantal verschillen tussen een Lits Jumeaux en een tweepersoonsbed. Een Lits Jumeaux heeft een bredere afmeting dan een standaard tweepersoonsbed. De twee aan elkaar geschoven éénpersoonsbedden van bijvoorbeeld 80 tot 100 cm breed zorgen samen voor een breedte van 160 tot 200 cm, terwijl een tweepersoonsbed normaal gesproken (maximaal) 140 cm breed is. De maten zijn op de Lits Jumeaux afmetingen afgestemd. Voor een hoeslaken kunt u de matrasmaat aanhouden. Bij het dekbed is dit daarentegen anders; u kunt niet kiezen voor de matrasmaat omdat een dekbed net over de rand van het matras dient te vallen als u er lekker onder wilt liggen. Derhalve is de maat van onze Lits Jumeaux dekbedden breder. Uitgaande van een matras van maximaal 200 breed en maximaal 200 meter lang hebben wij dekbedden in de maat 240×200/220 cm. Naast deze dekbedden hebben we ook een assortiment bijpassende Lits Jumeaux dekbedovertrekken.

Bekijk ons assortiment

Nu u weet wat de term Lits Jumeaux betekent en welke afmetingen daarbij horen, weet u precies welk beddengoed bij u past. Kiest u toch liever voor een 1- of 2-persoonsbed? Een compleet overzicht van alle beddenmaten en bijbehorende dekbedmaten vindt u hier. Ook kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.