Warme zomernachten overleven: koel en luchtig slapen

Het is zomer! Dit betekent dat er waarschijnlijk nog vele warme nachten zullen komen dit jaar, waardoor het op uw slaapkamer best warm kan worden. Niets vervelender dan een slechte nachtrust als u weer een drukke dag voor de boeg heeft. Wij geven u enkele tips om de warme zomernachten te overleven. Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat u koel en luchtig kunt slapen.

Zomernachten overleven: onze tips

1. Donkere kamer

Zorg dat u de slaapkamer overdag volledig donker houdt, oftewel rolluiken naar beneden en ramen gesloten. Zo blijft het wat koeler in de kamer. ‘s Avonds kunt u dan koelen door alle ramen tegen elkaar open te zetten. Een fris windje door het huis laten gaan om alle kamers iets te verkoelen.

2. Koude kruik

Neem een kruik mee naar bed die u van tevoren heeft gevuld met water en in de vriezer heeft gelegd. Lekker koel bij uw voeten! Ook kunt u, een paar uur voordat u naar bed gaat, uw dekbed en kussens in de vriezer leggen. Dan kun je ‘s avonds in een fris bed stappen en lekker in slaap vallen.

3. Slaap onder ventilerende stoffen

Weg met de dikke dekens! Ga voor een dun dekbed of zelfs alleen een dun dekbedovertrek. Onze katoen-satijnen dekbedovertrekken voelen zacht en soepel aan en zijn geschikt voor het hele jaar. Katoen is lucht doorlatend en zal voor een koeler bed zorgen. Wilt u wel graag onder een dekbed slapen, kies dan voor een zomerdekbed.

4. Slaap in eigen tuin

Wordt het echt te warm in huis, dan kunt u er ook voor kiezen om in eigen tuin te gaan kamperen. Het is niet alleen frisser dan in een warme kamer, maar ook avontuurlijk. Super leuk met het gezin.

5. Apparaten uitschakelen

Uw elektronische apparaten heeft u ‘s nachts als het goed is niet nodig, dus schakel ze uit. Het blauwe licht en de straling zijn sowieso niet bevorderlijk voor de nachtrust, maar de apparaten produceren ook warmte. Trek de stekkers eruit van apparaten die u niet per se nodig hebt en u vermindert de warmte in huis.

6. Luchtige kleding

Naast luchtig beddengoed, is het ook fijn om een luchtige outfit aan te hebben. Kies voor een katoenen shirt zodat u niet zwetend de nacht door hoeft te gaan.

7. Houd uw hoofd koel

Misschien is uw mindset nog wel het belangrijkst. U krijgt het alleen maar warmer als u zich druk gaat maken om de hitte. Probeer lekker rustig te blijven liggen en accepteer de warmte. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar hopelijk valt u dan sneller in slaap.

Slaap lekker!

Hopelijk helpen deze tips u om de warme zomernachten door te komen. Wilt u een goede nachtrust bevorderen met kwaliteitstextiel voor in de slaapkamer? Neem een kijkje in onze online shop voor het mooiste bedtextiel en beddengoed. Je slaapt heerlijk op een Dusk till Dawn hoofdkussen en onder een van onze dekbedden. Heeft u zelf nog tips om de warme zomernachten door te komen? Laat het ons weten.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.