Wanneer moet u uw dekbed vervangen?

dekbed vervangenEen dekbed gebruikt u dagelijks intensief. Natuurlijk zou uw dekbed dan eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden. Heeft u enig idee wanneer het tijd is om uw dekbed vervangen?  Lees verder en wij leggen het u uit.

JAREN TE LANG GEBRUIKT – Dekbed vervangen

Weet u nog wanneer u uw beddengoed aangeschaft heeft? Als u het zich niet meer kan heugen zou u misschien moeten overwegen uw dekbed te vervangen. Over het algemeen gaat een dekbed 5 tot 10 jaar mee. De reden waarom een dekbed niet levenslang mee gaat is simpelweg omdat het hoogstwaarschijnlijk na die tijd niet meer naar behoren functioneert. Wanneer u onder een ouder dekbed zal gaan liggen, zal het vaak te warm of te koud zijn. Dit komt doordat de donsvlokken niet meer evenredig en luchtig verdeeld zijn in het dekbed.

HYGIËNE

U heeft vast wel eens gelezen dat een mens per nacht, ongeacht de temperatuur, zo’n 0,25 liter aan vocht transpireert. Hoewel onze dekbedden een groot vochtregulerend vermogen hebben, kan deze transpiratie, zonder de juiste maatregelen, ervoor zorgen dat de vocht in het dekbed gaat zitten. Welke daarna gele vlekken zal gaan vertonen door het geabsorbeerde vocht. Een gelig dekbed is niet zo prettig en een duidelijk teken dat uw beddengoed aan vervanging toe is. Daarnaast zorgt deze vocht ervoor dat het dons in uw dekbed dit meer luchtig verdeeld is in het dekbed. In dit geval moet u misschien wel uw dekbed vervangen.

Wanneer uw dekbed er versleten uit ziet, is dit ook een kans voor bijvoorbeeld huisstofmijt om zich in uw dekbed te nestelen. Zorg er daarom voor dat u dit voorkomt. Is voorkomen niet meer mogelijk, dan moet u denken aan het dekbed vervangen.

Luxe beddengoedHOUD HET LUCHTIG of toch uw dekbed vervangen?

Bij een verouderd dekbed zal u waarschijnlijk uw ooit luchtige beddengoed niet meer kunnen opschudden. De donsvlokken zullen dicht op elkaar gepakt zijn, mede door het vocht wat in het dekbed zit. De vlokken willen dan niet meer los van elkaar raken, met als gevolg dat uw dekbed niet meer heerlijk luchtig is. Om langer van uw dekbed te genieten raden wij aan uw dekbed regelmatig te luchten. Doe dit door uw raam open te doen om uw slaapkamer goed te laten ventileren.

U kunt ook het dekbed in de buitenlucht laten doorwaaien. Kies dan wel een dag met een lage luchtvochtigheid, zodat ook die vocht niet in het dekbed kan trekken. Zorg er ook voor dat u regelmatig uw dekbed opschud. Hiermee herverdelen de donsvlokken zich en slaapt u weer onder een vol maar luchtig dekbed.

HET DEKBED WASSEN

Als u merkt dat uw dekbed vuil is, kunt u er ook voor kiezen om deze te wassen. in plaats van dat u uw laat dekbed vervangen. In dit bericht geven wij u uitleg hoe u dit met gemak kan doen. We raden aan om uw dekbed eens in de 3 á 5 jaar te wassen.

Een wollen dekbed staat bekend als een product met een zelfreinigende werking en een zeer hoog absorptievermorgen. Met een uitstekende ventilerende werking zal dit dekbed bij goed gebruik zeker 10 jaar mee gaan, zonder deze te wassen. Zorg er hierbij wel voor dat u deze regelmatig laat luchten en bij vuil naar een stomerij brengt voor een goede en professionele reiniging.

Is uw dekbed na al zijn trouwe dienstjaren toe aan vervanging? Schroom niet om een kijkje te nemen in de Dusk till Dawn webshop voor beddengoed in zowel dons, eend of gans, als wol.
Begin het nieuwe jaar goed met een nieuw dekbed!

Klik hier voor onze dekbeddencollectie

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.