WAAROM U EEN HANDDOEK MAXIMAAL 3 KEER KUNT GEBRUIKEN

U heeft het zich vast weleens afgevraagd: Hoe vaak moet u uw handdoeken wassen? Na elk gebruik of kunt u uw zelf er meerdere keren mee afdrogen? In veel Nederlandse huishoudens is het gebruikelijk om de handdoek meerdere malen te gebruiken, maar is dit wel hygiënisch? Wij hebben het antwoord voor u!

 

Handoeken maximaal 3 keer gebruiken

Microbioloog Philip Tierno van de New York University School of Medicine vertelt: ‘Zolang uw de handdoek tussen gebruik door volledig laat drogen, kunt u hem tot drie keer gebruiken”, vertelde Tierno aan Business Insider. Volgens de microbioloog kunnen er minder bacteriën op een handdoek leven als deze goed droogt. Hang uw handdoeken dus boven de verwarming of buiten, als de zon schijnt.

Huidcellen en bacteriën

Handdoeken zijn een broedplaats voor bacteriën. Handoeken zijn vochtig, warm en hebben een neutrale pH waarde. Als u zich afdroogt na een douchebeurt, blijven er cel resten van uw huid in de handdoek zitten. Samen met luchtdeeltjes vormt dit de ideale bodem voor bacteriën. Daarnaast zorgt het vocht voor een ideale pH waarde.

Tierno kan moeilijk bepalen of de bacteriën in handdoeken schadelijk zijn, aangezien de meeste bacteriën in huishoudens niet gevaarlijk zijn. Als u uw handdoeken deelt, kan uw lichaam in contact komen met organismen waar uw eigen lichaam niet aangewend is, Dit kan leiden tot puistjes of infecties.

Wees dus voorzichtig. Het helpt enorm als u weet dat u de handdoek beter niet te vaak kunt gebruiken. En als uw handdoek slecht ruikt, zit deze waarschijnlijk vol met ziektekiemen. Dit is een indicatie dat de handdoek gewassen moet worden, legt de microbioloog uit.

 

Hotelkwaliteit handdoeken kopen

Bent u nog op zoek naar hotelkwaliteit handdoeken? Neem dan een kijkje in onze Dusk till Dawn badkamer collectie.

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.