Waarom moet u (ook) voor molton kiezen?

In onze eerdere blogs hebben we uitleg gegeven over dekbedden, kussens en verschillende soorten materialen. Molton hoeslakens zijn echter nog niet aan bod gekomen, terwijl dit een essentieel onderdeel van het beddengoed is. Lees meer over het hoe en waarom van molton hoeslakens.

Wat is molton?

Van molton wordt vaak gedacht dat het een product is. In feite is molton echter een techniek, afgeleid van het woord moltonneren. Simpel gezegd betekent het dat een basisstof, zoals katoen of polyester, geruwd is. Een molton hoeslaken kan dus gewoon een katoenen hoeslaken zijn, dat met de molton techniek behandeld is.

De voordelen van molton

De geruwde stof van een molton hoeslaken heeft enkele belangrijke voordelen. De stof voelt na het moltonneren wollig en extra zacht aan, wat uiteraard de nachtrust ten goede komt. Maar nog belangrijker dan dit is het feit dat een molton hoeslaken sterk vochtabsorberend is. Het hoeslaken neemt vocht dat we ’s nachts tijdens de slaap verliezen gemakkelijk op en is daarmee een uitstekende beschermer van het matras.

Is een molton hoeslaken nodig?

Hier kunnen we kort over zijn: ja, een molton hoeslaken is nodig! We staan er meestal niet bij stil, maar tijdens het slapen verliezen we ongeveer een halve liter vocht per nacht. Dit vocht trekt deels in het hoeslaken en, als u geen matrasbescherming hebt, ook deels in het matras. Uiteraard wordt de kwaliteit van het matras zo steeds minder en dat is natuurlijk niet wat u wilt bij zo’n dure aankoop. Plaatst u onder uw gewone hoeslaken een molton hoeslaken, dan bent u verzekerd van een goede bescherming. Het molton hoeslaken is door zijn dikte en geruwde oppervlakte ideaal om vocht te absorberen; het voorkomt dan ook dat het vocht in uw matras trekt en houdt zodoende uw matras langer mooi, schoon en fris.

Assortiment

Een molton hoeslaken verlengt dus de levensduur van uw matras. Ook voor kussens bestaan er molton slopen; deze hebben dezelfde vochtabsorberende werking en beschermen het kussen tegen vocht en zweet. Beiden vindt u natuurlijk in ons assortiment. Onze molton hoeslakens en kussenslopen zijn leverbaar katoen en uiteraard in diverse maten. Vergeet trouwens niet om de molton hoeslakens regelmatig te wassen. Hiermee heeft u niet alleen een fris en schoon bed, maar bant u ook huisstofmijt uit. Kortom, een molton hoeslaken is een onmisbare basis voor elk beddengoed!

Wilt u meer weten over molton hoeslakens of kussenslopen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.