Voor deluxe slapen heeft u maar één (goed) kussen nodig!

Slaap u elke nacht op een stapel van twee donzen kussens of heeft u liever één plat kussen op uw bed liggen? Hopelijk die tweede optie, want dat blijkt een stuk beter te zijn voor uw nek. 

Ondersteuning voor uw nek

We hebben allemaal onze favorieten als het neerkomt op lekker slapen. Een hard matras of een zacht matras, een dik dekbed of juist een dunnere deken. En met kussens is het net zo, maar daar blijkt ook ons lichaam een duidelijke voorkeur te hebben. Of u nu het liefst drie kussens opstapelt of juist geen, uw lichaam heeft duidelijk een voorkeur voor één kussen. Het belangrijkste voor uw lichaam is namelijk dat uw nek support krijgt van het kussen tijdens het slapen. Uw nek moet parallel liggen aan de rest van uw ruggengraat, want op die manier blijft uw ruggengraat recht en krijgt u geen spanning op uw wervels. Met drie kussens of juist geen hoofdkussen, is dat dus niet het geval.

Kussen op andere plek

Hoewel één kussen dus het beste is voor onder uw hoofd, is het niet zo dat al die andere kussens meteen de deur uit moeten. U kunt ze natuurlijk overdag gewoon op uw bed laten liggen als sierkussen, óf gebruiken voor een ideale ondersteuning van uw lichaam tijdens het slapen. Zo zegt the University of Rochester dat als u graag op uw rug slaapt, u het beste een extra kussen onder uw knieën kan leggen om te zorgen dat uw rug kan ontspannen. Slaapt u meestal op uw zij? Leg dan eens een kussen tussen uw benen om de druk op uw heupen en onderrug te verlichten.

Buikslapers

Alleen voor mensen die op hun buik slapen is er een uitzondering: zij kunnen misschien beter geen kussen onder hun hoofd leggen ’s nachts. Om te zorgen dat zij een rechte rug hebben tijdens het slapen, kunnen ze het beste een beetje hulp gebruiken onder hun buik en heupen. Daar moeten zij dus een kussen neerleggen, en misschien een dun en plat kussen aanschaffen om onder het hoofd te leggen. Wie wist dat slapen zó ingewikkeld kon zijn.

Wilt u meer weten over onze hoofdkussens? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.