Hoe verzorg je een koeienhuid?

koeienhuid vloerkleed bruin/witEen koeienhoed is een investering. Logisch dus dat u het goed wilt onderhouden. Daarom in deze blog aandacht voor het correct onderhouden van een koeienhuid. Want hoe beter onderhouden, hoe langer uw er plezier van heeft.

Stofzuigen van de koeienhuid

U kan uw koeienhuid stofzuigen. Echter, doet dit wel op de laagste stand en beweeg mee met de haren van de vacht. Zo blijven de haren namelijk het mooist en verkleind u de kans dat de huid beschadigd.

Vuil en vlekken verwijderen

Als er geknoeid is op uw koeienhuid (bijvoorbeeld; wijn vlekken, cola vlekken of etensvlekken) is het van belang om zo snel mogelijk af te deppen met een schone doek. Hierbij is het zaak dat u dan niet te hard dept. Eenmaal opgedroogd kunt u met een wat vochtiger doekje het vuil verwijderen. Om de wat hardnekkige vuilvlekken te verwijderen, zou u natuurlijk schoonmaakmiddel kunnen gebruiken; bijvoorbeeld groene zeep.

Pas bij deze handelingen wel op dat u de leerkant van de huid niet nat maakt. Dit kan er voorzorgen dat het leer juist uitdroogt.

Uitdroging

Om tegen te gaan dat het leer van de koeienhuid uitdroogt, kunt u het leer regelmatig besprenkelen met water. Hiervoor kunt de nevel stand gebruiken van bijvoorbeeld een plantenspuit. Kijk hier dan wel bij uit dat u het leer weer niet te nat maakt. Lichtjes besprenkelen met water is meer dan voldoende. Mocht u bijvoorbeeld vloerverwarming hebben, dan kunt u deze handeling wat vaker toepassen.

Afdrukken in de koeienhuid

Wanneer er een tijde een meubelstuk op heeft gestaan, is de kans aanwezig dat er dan een afdruk zichtbaar is. Er zijn een aantal manier om dit te verwijderen.

  • Pak een aantal ijsblokjes en doe deze in een boterhamzakje. Leg deze vervolgens op de afdruk. Wanneer het ijs gesmolten is, verwijder het zakje dan van de afdruk. Borstel de afdruk vervolgens met een zachte borstel.
  • Leg een vochtige doek op de afdruk en strijk deze afdruk enkele keren met de strijkbout op middelmatige temperatuur.

Inspiratie? Onze koeienhuiden gaan perfect samen met onze nieuwste collectie sierkussens! Bekijk sierkussens

Mocht u meer vragen hebben over de verzorging van een koeienhuid kleed? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan door een mail te sturen naar het volgende e-mailadres:

klantenservice@dusk-dawn.nl

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.