Verschonen van het dekbed

U bent vast bekend met het heerlijke gevoel van fris en schoon beddengoed. Iedereen vindt het fijn om onder schoon en fris beddengoed te slapen, maar hoe vaak moet u eigenlijk uw beddengoed verschonen? In dit inspiratiebericht zullen we u uitleggen hoe het zit.

Waarom uw dekbed verschonen

Tijdens het slapen verliest u heel wat vocht. Soms is dit wel een liter per nacht en in sommige gevallen wel 2,5 liter. U kunt u dan wel voorstellen dat dit vocht ergens heen moet. Deze vocht moet ergens naartoe en nestelt zich in het beddengoed en bedtextiel. Niet alleen is dit een belangrijke reden om uw dekbedovertrek en kussensloop regelmatig te verschonen, in uw dekbed zitten ook bacteriën, mijten en andere allergieveroorzakers. In bedtextiel met meer vuil en meer bacteriën krijgen deze kleine beestjes meer kans om zich te nestelen en u ziek te maken. Hoewel het buiten hangen van uw beddengoed om te luchten helpt, doodt dit niet alle bacteriën.

Het is daarom belangrijk dat u uw dekbedovertrek regelmatig verschoont. Zo voorkomt u gezondheidsproblemen en dit bevordert ook uw nachtrust. Onder schoon beddengoed slapen is niet alleen hygiënisch, maar de lekkere geur zorgt ook een rustgevend gevoel wat u sneller in slaap brengt.

Hoe vaak dekbed verschonen

Een dekbed verschonen, hoe vaak moet dat nu eigenlijk? Over het algemeen ligt dit ook aan uw eigen voorkeuren. Een handvat is om minimaal één keer per twee weken uw bedtextiel te verschonen. Heeft u last van allergieën of is het hartje zomer? Dan raden wij bij Dusk till Dawn aan om elke week uw beddengoed te verschonen. In de winter verliest u minder vocht, dus is het niet noodzakelijk om elke week uw bedtextiel te verschonen.

Om niet te vergeten om uw bedtextiel te verschonen kunt u hier een routine van proberen te maken. Kies een vaste dag en tijd om uw bedtextiel te verschonen en houdt dit elke twee weken aan. Zo vergeet u niet om dit belangrijke huishoudelijke klusje routinematig elke twee weken te doen.

Fris beddengoed

Bij het verschonen van uw beddengoed, begint u met het verwijderen van uw dekbedovertrekken, kussenslopen en hoeslakens. Op de label van uw bedtextiel staat aangegeven wat de wasvoorschriften zijn. In het geval van het bedtextiel van Dusk till Dawn kunnen deze tot 60 graden gewassen worden. Vergeet niet een lekkere geur wasverzachter te gebruiken om de frisheid van uw bedtextiel extra te benadrukken.

Als het weer een beetje mee zit, kunt u terwijl uw bedtextiel in de wasmachine zit, uw dekbed en hoofdkussens laten luchten. Hang deze het liefst even buiten zodat het lekker kan doorwaaien. U kunt ook uw dekbed uit het raam hangen om op die wijze het te luchten.

Nu kunt u genieten van heerlijk fris en schoon beddengoed. Het mooie is, dat u nu elke paar weken u weer mag genieten van het gevoel van een vers gewassen dekbedovertrek.

Op zoek naar heerlijke dekbedovertrekken voor het hele jaar door? Bekijk dan onze bedtextiel collectie in de webshop.

Bedtextiel collectie

 

 

,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.