Verschillende soorten badtextiel

verschillende soorten badtextielEr zijn verschillende maten badtextiel, zo ook in onze webshop te koop. We verkopen washandjes, gastendoeken, handdoeken en badlakens. Maar wat is nu precies het verschil? We leggen het u uit.

De maten

Het eerste wat u zal opvallen is de maat van het badtextiel. Deze verschillen namelijk per artikel. Even de maten die wij hanteren op een rij:

Washand  16 x 21 cm
Gastendoek  33 x 50 cm
Handdoek  50 x 100 cm
Douchelaken  70 x 140 cm

Functies van badtextiel

Elke soort heeft ook zijn eigen functie. We leggen even kort uit waar u elke soort textiel voor zou kunnen gebruiken.

Een washand:
Een washand is doorgaans de kleinste maat badtextiel die gehanteerd wordt. Door het kleine formaat en doordat u uw hand erin kan steken, is dit het perfecte textiel om uw gezicht mee te wassen. Daarnaast wordt een washand ook gebruikt om onder de douche te gebruiken om mee te wassen.

Een gastendoek:
Gastendoeken zijn kleine handdoekjes die voornamelijk in het toilet hangen of waar een stapel van ligt bij het toilet. Ze worden gebruikt om de handen aan af te drogen na het wassen. Deze doeken worden ook vaak gebruikt om het gezicht mee af te drogen na het wassen, scheren, of make-up verwijderen.

Een handdoek:
Handdoeken hebben een goed absorberend vermogen en zijn daarom ideaal om mee af te drogen na het douchen. Tevens worden deze ook wel gebruikt om het gezicht mee te drogen.

Een douchelaken:
Douchelakens zijn de grootste van het stel. Zoals de naam al zegt, kunnen deze ook gebruikt worden na het douchen. U kunt u zich er mee afdrogen, maar ook in wikkelen. Vooral in de koudere maanden is een douchelaken heerlijk om om u heen te slaan.

Belangrijke punten

Het is belangrijk dat u weet welk formaat badtextiel u nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk dat uw badtextiel een goed gewicht heeft. Het textiel verkrijgbaar in onze webshop bestaat uit 650 gram/m2 katoen badstof. Dit staat garant voor hotelkwaliteit. Voor kwaliteit badtextiel is het ook belangrijk dat deze een sterk absorberend vermogen heeft en dat deze goed ademend is. Hierbij neemt de stof snel en goed vocht op en doordat het ademt droogt het snel.

Toe aan nieuw badtextiel? Bekijk onze badkamercollectie in de webshop.

Klik hier voor de badkamercollectie

, , , , ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.