Uw slaapkamer inrichten in 5 stappen

Een slaapkamer inrichten is een leuke, maar soms ook lastige klus. De slaapkamer is vaak een rustige ruimte in huis waar niet veel gebeurd, waardoor deze kamer vaak wat saai is. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het is fijn als u een mooie en gezellige slaapkamer hebt waar u helemaal tot rust kunt komen. Trek daarom de stijl van uw huis door in de slaapkamer, waardoor uw huis een geheel wordt. Lees snel verder en ontdek alles over een slaapkamer inrichten in 5 stappen.

Stap 1: Welke woonstijl past bij u?

Slaapkamer inrichten stap 1: ontdek welke woonstijl bij u past. Houdt u van een Scandinavische, landelijke, industriële of juist romantische woonstijl?

Stap 2: Slaapkamer inrichten: kies een kleurenpalet

Een slaapkamer inrichten vergt veel voorwerk. Bepaal op voorhand welke kleuren u wilt gebruiken in uw slaapkamer. Ga voor kleuren die passen bij uw woonstijl en voeg hier een persoonlijke touch aan toe. Zo krijgt de kamer een eigenheid.

Stap 3: Ga op zoek naar de leukste meubels

Nu komt het leukste deel van de slaapkamer inrichten: het uitzoeken van meubels! Heeft u al een aantal slaapkamermeubels? Dan kunt deze aanvullen met leuke accessoires of andere meubels! Neem de kleursamples van de muren in uw slaapkamer mee tijdens de zoektocht naar nieuwe meubels. Zo ziet u gelijk of de meubels passen bij de rest van uw slaapkamer.

Begin bij het uitzoeken van een nieuw bed. Dit is al snel een eyecatcher in de slaapkamer, omdat dit een groot object is in de ruimte. Kies voor beddengoed dat past bij de kleuren in uw slaapkamer. Zet twee nachtkastjes naast uw bed met lampjes erop. Dit past bij iedere slaapkamer en geeft extra sfeer mee. Leg een groot vloerkleed onder uw bed. Hierdoor oogt de ruimte gevuld en heeft u geen koude voeten meer als u uit bed stapt. Plaats een grote stoel of fauteuil in de hoek van de kamer. Zet hier een bijzettafeltje naast, waardoor u een fijn hoekje creëert!

Stap 4: De indeling van uw slaapkamer

Een slaapkamer inrichten kan soms lastig zijn. Bedenk vooraf waar u al uw meubelen neer wil zetten en zorg dat u voldoende ruimte overhoudt. Om hier een goed beeld van te krijgen is het slim om uw slaapkamer eens op papier te schetsen. Plaats uw bed, nachtkastjes en kledingkast in de ruimte op papier, en kijk hoe dit eruit ziet. Maak verschillende schetsen en ontdek wat u het mooist vindt.

Stap 5: Maak uw slaapkamer helemaal af met de leukste accessoires!

Nadat u uw slaapkamer hebt ingedeeld is het tijd om accessoires toe te voegen. Woonaccessoires geven veel sfeer aan een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een mooie plant, fotolijstjes, schilderijen en vaasjes.

Meer slaapkamer ideeën?

Bent u op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens contact met ons op en bespreek uw ideeën.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.