Uw keukentextiel schoonhouden: 3 adviezen

Vaak krijgen we de vraag hoe je het beste keukentextiel kunt wassen. In deze blog geven we u onder andere tips over het wassen van nieuw keukentextiel, het wassen van thee-, keuken- en vaatdoeken én vertellen we u hoe vaak u uw keukentextiel moet wassen.

 

Nieuw keukentextiel wassen                                                                       

Nieuw keukentextiel heeft vaak de nare eigenschap dat het niet goed vocht opneemt. Erg vervelend want uw thee-, keuken- en vaatdoeken moeten wel goed drogen. Om ervoor te zorgen dat uw keukentextiel goed vocht opneemt, raden wij u aan om uw keukentextiel voor gebruik drie keer apart te wassen. Hierdoor verwijdert u het natuurlijke laagje was die tijdens de productie wordt aangebracht én worden de katoenvezels van het keukentextiel ruimer.

 

Keukentextiel wassen                                         

Keukentextiel wordt vaak gebruikt voor het drogen van servies, handen of oppervlakten. Vaak blijven er hierdoor zeep- of etensresten achter op het keukentextiel. Door de achtergebleven resten én de vochtige omgeving krijgen bacteriën de kans om zich te ontwikkelen. Om eventuele vlekken te verwijderen en bacteriën te doden, raden wij aan om uw keukentextiel op 60 graden te wassen. (Controleer altijd het waslabel, niet al het keukentextiel kan worden gewassen op 60 graden!) Probeer wasverzachter te vermijden, hierdoor gaat het vocht absorberend vermogen van uw keukentextiel achteruit. Dit komt omdat wasverzachter een laagje creëert wat vocht- en vuilafstotend werkt. De meeste theedoeken zijn geschikt voor de droger. Let wel op dat uw theedoeken bij een hoge temperatuur een klein beetje kunnen krimpen, droog ze dus altijd op een lage tempratuur of hang ze aan de waslijn.

           

Hoe vaak moet ik keukentextiel wassen?     

Hoe frequent keukentextiel gewassen moet worden heeft te maken met het gebruik. Moet u dagelijks afwassen of wast u vaak uw handen? Dan raden we aan om uw keukentextiel na één dag al te wassen. Hierdoor voorkomt u dat bacteriën zich kunnen ontwikkelen en verspreiden. Wordt uw keukentextiel minder vaak gebruikt? Dan kunt u deze wat langer laten hangen.

 

VRAGEN

Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag!

 

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.