Tips om uw handdoeken langer fris en zacht te houden

Onze Dusk till Dawn handdoeken en douchelakens zijn lekker dik en fluweelzacht. Maar hoe wast u de handddoeken nu het beste en hoe houdt u ze zo lang mogelijk zacht en mooi? Wij geven graag tips om uw handdoeken langer fris en zacht te houden.

Dagelijks goed onderhoudenhanddoeken fris en zacht

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen dat de handdoeken standaard goed onderhouden blijven. Zit er bijvoorbeeld een draadje los van de handdoek, heb dan vooral geen paniek. Knip het draadje af met een schaartje op de hoogte van het lusje, zo is uw handdoek weer als nieuw.

Gebruik de juiste producten

Sommige hygiëneproducten bevatten ingrediënten die niet goed zijn voor onze Dusk till Dawn handdoeken. Denk bijvoorbeeld aan ingrediënten die kunnen bleken. Gebruik dit soort producten dan ook niet om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw handdoeken. Daarnaast moet je wasverzachter vermijden. Op het eerst oog lijkt het een goed idee om je handdoeken zacht te houden, maar op den duur zal het laagje over de natuurlijke vezels verminderen en daardoor zal de handdoek ruw gaan aanvoelen.

Handdoeken uithangen

Nadat u een handdoek heeft gebruikt om af te drogen, is het verstandig om de handdoek uit te hangen. Als u de handdoek op de grond gooit, blijft het vocht tussen de vouwen zitten waardoor bacteriën zich ophopen en de kwaliteit van de handdoek achteruit gaat.

Wasjes draaien

Na één of twee douchebeurten stopt u de handdoeken natuurlijk graag in de was. Doe de wasmachine dan niet te vol, zodat de producten wat ruimte hebben. Bovendien moet u de handdoeken afzonderlijk van andere producten wassen, want bijvoorbeeld de knopen van broeken kunnen de handdoeken beschadigen. Ook was je de handdoeken liever niet te warm. Zijn ze niet al te vies geworden, was ze dan op 40 graden. Zo worden ze goed schoon en gaan ze wat langer mee.

In de droger

In de zomer kunt u uw handdoeken natuurlijk buiten aan de waslijn laten drogen. Het nadeel is dat de handdoeken hierdoor vaak wat harder aanvoelen. Het gebruik van de droger is dan ook belangrijk om de soepelheid van handdoeken te behouden. Droog wel op een matige temperatuur.

Luchtig opbergen

Zijn uw handdoeken klaar om opgeborgen te worden, prop ze dan niet in de kast. Leg ze luchtig op een stapel of opgerold bij elkaar. Eventueel kun je ze in de badkamer neerleggen, zodat de handdoeken vanzelf zachter blijven vanwege de hoge luchtvochtigheid. U kunt ze natuurlijk op een speelse manier neerleggen, zodat het gelijk een extraatje geeft aan uw badkamer.

Handdoeken vervangen

Met onze tips komt u een heel eind om uw handdoeken zo lang mogelijk fris en zacht te houden. Echter raden we wel aan om iedere 2 jaar uw handdoeken te vervangen. Handdoeken en douchelakens worden iedere dag gebruikt en daarom is het geen overbodige luxe om ze iedere 2 jaar te vervangen. Als de gaten er in zitten, dan bent u eigenlijk al te laat. U koopt eenvoudig nieuwe handdoeken en douchelakens in onze online shop. Ook vindt u hier bijpassende gastendoekjes en washandjes om uw badtextiel collectie compleet te maken. Shop de producten nu en ze worden morgen bij u thuis geleverd!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.