Tafel dekken: Dé handleiding voor een perfect gedekte tafel

Hoe lekker u uw gerechten ook aan uw gasten serveert, de aankleding is belangrijk. Wilt u wat extra sfeer aan uw tafel aanbrengen? In dit blogbericht behandelen we enkele styling tips om van uw tafel een feestdecor te maken.

 

Een stijlvol tafellaken

Een mooi gedekte tafel start bij het tafellaken. Kies hier voor kwaliteit. Katoenen- of linnen tafellakens zijn sinds het ontstaan prachtige materialen met een luxe uitstraling. Uw heeft de keuze uit een rechthoekige of ronde variant, dit verschilt natuurlijk per tafel.

U kunt er ook voor kiezen om de tafel alleen te dekken met een tafelloper. Een deluxe servet, het liefst gemaakt van katoen mag natuurlijk ook niet ontbreken. Servetten geven de tafel niet alleen een deluxe uitstraling maar zijn ook nog eens enorm prettig tijdens het tafelen.

 

De versiering

De tafel is gedekt en nu is het tijd om verder te gaan met het decoreren. Bij Kerstmis denk je misschien aan kerstballen, kerstboomtakken en andere kerstversieringen. Of een tafel gevuld met sterren en glitters. Dat laatste is een uitstekend idee voor zowel oud en nieuw als kerst. Welke decoratie u ook kiest, houdt het gecentreerd in het midden en laag. Het zou zonden zijn als u door alle decoratie de persoon(en) tegen over uw niet meer kunt zien.

 

Tafel manieren

Voordat u begint met het dekken van de tafel, moet u rekening houden met de tafel etiquette. Niet iedereen merkt dit, maar kenners kunnen dit enorm waarderen.

1. Plaats uw borden ongeveer 2 à 3 cm van de rand.

2. Houd een afstand van ongeveer 60 cm tussen de verschillende borden.

3. De vork moet aan de linkerkant liggen, de lepel aan de bovenkant en het mes aan de rechterkant van het bord.

4. Plaats uw bestek van buiten naar binnen. Het eerst gebruikte bestek licht aan de buitenkant

5. Leg bij het opmaken van de tafel het servet aan de linkerkant van het bord. Dit servet mag onder de vork of naast de vork liggen.

 

Tafeltextiel kopen

Bent u nog opzoek naar textiel om uw tafel een deluxe uitstraling te geven? In onze tafeltextiel collectie vindt u mooie producten. Ons tafeltextiel is vervaardigd van hoogwaardig katoen, waardoor het textiel heerlijk soepel en zacht is.

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.