Satijn of zijde: wat is nu precies het verschil?

Wat is nu precies het verschil tussen satijn en zijde? Is er überhaupt een verschil? En zo ja, waarom is het van belang om de verschillen te weten? Dit leggen wij u graag uit in onze nieuwste blog.

Satijn

Satijn is op zichzelf geen stof of materiaal. Het refereert naar een weeftechniek. Bij de weeftechniek zorgt ervoor dat de stof ,vaak katoen, zacht aanvoelt en er glanzend uitziet. In ons assortiment hebben we het vaak over ‘’katoen satijn’’. Dit is van de grondstof katoen, maar satijn geweven. De tegenhanger van satijn is percale. Dit is, net als satijn, een weeftechniek. Hierbij wordt de stof zodanig geweeft dat het er fris en ”krakend” aanvoelt. Satijn en percale kunnen dus beide van katoen zijn, maar anders gewoven zijn.

Binnen de categorie katoen satijn zitten vanzelfsprekend ook kwaliteit verschillen. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de grondstof (katoen) en de lengte hier van. Wilt u hier meer over weten? Lees dan onze blog over het ideale beddengoed.

Zijde

Wanneer men spreekt over zijde, dan gaat het over de grondstof zijde. Deze is afkomstig van de zijderups en dus totaal iets anders dan katoen. Zijde is van nature hypoallergeen en is erg zacht voor huid en haar. Het resultaat hiervan; het beschadigt uw haar niet tijdens de nacht en houdt u kapsel langer in vorm. Het voorkomt eveneens slaapkreukjes en rimpels.

Bottomline: satijn en zijde worden dus regelmatig door elkaar gehaald. De voordelen van zijde heb je enkel bij een product dat ook daadwerkelijk van zijde is gemaakt. Bij satijn is dat anders. Komt u ergens een ‘satijnen’’ of ‘zijde’ kussen tegen, kijk dan naar het etiket. Het komt regelmatig voor dat polyester gebruikt wordt om de look van de zijden kussensloop te na te bootsen. Echter, polyester neemt geen vocht op. Het is ook statisch en brandbaar, en het is weinig ademend. Let dus goed op bij ‘goedkopere’ slaapkamerproducten.

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.