Razendsnel in slaap vallen met de 4-7-8-methode

De mens is van nature een slechte slaper. In slaap vallen is voor de meeste mensen een probleem en doorslapen ook. Als men wakker wordt, kan een groot deel daarna vaak niet meer in slaap komen. Maar hanteer de 4-7-8-methode en val vanaf heden binnen een paar minuten in slaap. Lees ons blogbericht hoe u razendsnel (weer) in slaap kunt vallen.

De 4-7-8-methode

Of het nu over werk gaat, over een ruzie met vriendinnen of gewoon over hoe u komende week gaat managen met al uw afspraken. Als u wilt slapen, lukt het vaak niet doordat u hoognodig over dingen van deze strekking na moet denken. En als er zich een nacht van zeven à acht uur voor u uitstrekt, lijkt het haast onmogelijk om te stoppen met denken (dit noemen we dan piekeren, maar dat terzijde). Ondertussen komt de slaap maar niet, en maar niet, en maar niet… en maar niet! Het lijkt er op dat u baat kunt hebben bij de 4-7-8-methode om dit te ‘overleven’.

Dit is wat u moet doen

  1. Adem gedurende 4 seconden heel rustig in door uw neus.
  2. Houd uw adem 7 seconden in.
  3. Adem heel rustig uit door uw mond gedurende 8 seconden.

Dit is hoe het werkt

Als u gestrest bent of angstig, neemt de adrenaline in je bloed enorm toe en ga je sneller ademhalen. Deze ademhalingsoefening werkt dus eigenlijk als een soort kalmeringsmiddel. Als u expres uw ademhaling naar beneden haalt, dan dwing u uw hart om langzamer te gaan kloppen en dat maakt u snel heel kalm. Hetzelfde werkt ook voor uw geest, omdat u zich concentreert op uw ademhaling. U realiseert zich het misschien niet, maar uw centrale zenuwstelsel vermindert langzamerhand activiteit waardoor gevoelens van angst en stress verdwijnen. Zodoende ontspant uw hele lichaam. De 4-7-8-methode wordt al eeuwen gebruikt door Indiase yogi.

Dit is hoe het voor u kan werken

Voor sommige mensen werkt deze oefening zo goed dat ze na één keer al in slaap vallen, anderen doen er een paar keer over en ja, er zijn ook mensen op wie het helemaal geen effect heeft en die grover geschut moeten inzetten om te kunnen ontspannen. Wat wel geldt voor alle drie deze groepen is dat de oefening, als u deze goed uitvoert, sowieso werkt als u de methodiek gebruikt in zeer spannende situaties. Bijvoorbeeld net voordat u een belangrijke presentatie moet houden of iets anders moet doen waaraan u veel belang hecht. Heel veel succes!

Val nog lekkerder in slaap met de Dusk till Dawn slaapkamertextiel collectie:

Klik hier voor onze collectie!

Bron: Mynd.nu

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.