Een kussen met ondersteuning die lang mee gaat? Ontdek het wollen kussen!

wollen kussenBij Dusk till Dawn verkopen we meerdere soorten kussens in verschillende soorten vulling materiaal. Uitlopend van dons, synthetisch en kapok naar wol. Dat laatste is waar we in dit bericht dieper op in gaan. Want wat zijn nu de kenmerken en de voordelen van een wollen kussen? We leggen het u uit.

Voordelen van een wollen kussen

Wol is een uitstekende vulling voor hoofdkussens omdat deze vulling steeds terug springt naar de originele vorm. Dit maakt dat een wollen hoofdkussen veerkrachtig is maar ook heel goed ondersteuning biedt. Het maakt niet uit welke slaaphouding u aanneemt, een wollen kussen vormt zich naar de contouren van uw hoofd en nek. U kunt gemakkelijk de stevigheid van uw wollen kussen aanpassen aan uw slaaphouding. Voor extra ondersteuning kunt u altijd nog extra wolbolletjes vulling toevoegen aan uw kussen. Vindt u uw kussen net iets te stevig? Haal dan gemakkelijk wat vulling uit het kussen om deze wat zachter te maken.

Wol heeft de eigenschap dat het vocht en de temperatuur kan reguleren, maar ook kan ventileren. Met het hoge absorptievermogen wordt vocht snel opgenomen en slaapt u altijd op een droge kussen, wat wel zo prettig is voor een fijne nachtrust.

Lanoline of wolvet is een natuurlijke stof welke bacteriewerend en ook vuilafstotend werkt. Hierdoor is wol zelfreinigend en anti-allergisch. Dit natuurproduct gaat niet kriebelen wanneer u op uw hoofdkussen ligt. Tevens is al jaar en dag bekend dat lanoline een positieve invloed heeft op spieren en gewrichten. Goed voor de gezondheid dus!

Doordat wol deze uitstekende eigenschappen blijft behouden, heeft een wollen kussen een zeer lange levensduur.

wollen dekbedOnderhoud van het kussen

Dit kussen vergt zeer weinig onderhoud. Doordat wol van zichzelf al goed zelfreinigend is, is het niet nodig uw kussen in de wasmachine te doen en dit raden wij ook niet aan. Wel kunt u de vulling uit uw kussen halen om de katoenen tijk te wassen. Laat uw kussen regelmatig luchten en schud deze op. Zo blijft u lang genieten van uw wollen kussen.

Bij een wollen kussen hoort natuurlijk een wollen dekbed. Bij Dusk till Dawn verkopen wij deze uiteraard in onze dekbedden collectie. Wilt u meer informatie over een wollen dekbed? Lees dan deze blog over wollen dekbedden of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Klik hier voor onze wollen kussen

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.