Mooi beddengoed: hoe blijft het mooi en fris?

Waar let u op als u nieuw beddengoed gaat kopen? Waarschijnlijk is het eerste vereiste dat het er leuk uitziet. Daarna speurt u naar het waslabel, van welk materiaal het is gemaakt en of u het zelf kunt wassen. Onze slaapkamers zijn een belangrijk onderdeel van het totale interieur. We maken er sfeervolle ruimtes van en vinden ook daar het totaalplaatje (natuurlijk) belangrijk. Tot in detail wordt elke slaapkamer gestyled en voorzien van plantjes en bloemen. Alles voor het oog, maar er is meer.. Met name dat wat u niet ziet! Mooi beddengoed is prachtig maar hoe houdt u het mooi en fris zodat niet alleen het plaatje leuk blijft, maar het slapen eronder ook?

Schone slaapkamer

Stofvrij, schone vloer en opgeruimd; zo zien we onze schone slaapkamer graag. Niets is lekkerder dan na een lange (warme) dag uw slaapkamer binnenkomen en de rust over u heen voelt komen. Slapen onder schoon beddengoed voelt elke keer weer als een luxe, maar we snappen best dat u uw bedtextiel daarvoor niet elke dag gaat wassen. Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet, maar een regelmatige wasbeurt is toch wel héél belangrijk. Het wassen van uw beddengoed wil er soms bij inschieten vanwege tijdgebrek of het ontbreken van zin. Toch is het wel heel belangrijk dat het regelmatig gewassen wordt, want er gebeurt best wat tijdens een nachtje gewoon slapen.

Beddengoed wassen: hoe, wat en waarom?

Wij Nederlanders slapen gemiddeld zo’n 8 uur per nacht en zijn daarmee wel zo’n beetje de langslapers van deze wereld. Per nacht verliezen we altijd vocht. Dat kan variëren van 0,25 liter tot maar liefst 2 liter. Tel daarbij de nodige haren en huidschilfers bij op en eigenlijk wilt u dan al niet meer in bed stappen. Iedereen heeft bedpartners. Misschien niet in de vorm van een andere persoon, maar bacteriën, bedwantsen en huisstofmijten vinden uw bed ook zalig! Fijn praatje toch? Nou hoeft u niet in paniek te raken. Toch elke dag uw bed te verschonen en elke dag goed luchten helpt al flink, want al die beestjes gedijen het best in een warm bed. Dus elke ochtend meteen uw dekens/dekbed helemaal terugslaan zodat er frisse lucht bij kan, is al stap één. Uw kussen ook even van de plaats en draaien, is stap twee. U zou om de andere dag schone slopen om uw kussens kunnen doen, zeker bij warm weer verliezen we via ons hoofd veel vocht. Maar uiteindelijk begint én eindigt alles met maar één actie: uw beddengoed wassen. Want los van het feit dat het gewoon een onfris idee is, al die beestjes in uw bed, kunt u er ook nog een en ander van oplopen! En dan dacht u dat u lekker ging slapen om gezond weer op te staan.

Hoe vaak moet u uw beddengoed wassen?

Het beste is het als u elke week uw beddengoed wast. ‘Schone slapers’ kunnen dat misschien rekken tot twee weken. In de zomer hebben sommige mensen een los laken tussen zichzelf en het dekbedovertrek liggen. Dan wordt het overtrek dus minder snel vuil. Het overtrek zou u dan een weekje langer kunnen laten liggen en alleen dat bovenlaken mee wassen met de rest. Zoals gezegd kunt u met losse kussenslopen om de paar dagen voor een fris kussen zorgen (en een ander kleuraccent aanbrengen.. We blijven interieurgekken immers).

Wasadvies voor beddengoed

Op hoeveel graden kunt u beddengoed het beste wassen? Het wasvoorschrift zit er niet voor niets in. Elke stof heeft weer z’n eigen kenmerken en dus ook ‘waswensen’. Wassen op 60 graden wordt over het algemeen het meest aangeraden. Alleen zo bent u ervan verzekerd dat uw was hygiënisch schoon wordt. Al dat ongedierte wordt gedood boven de 60 graden. Dus als het waslabel het toelaat, is een keer wassen op 90 graden geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er steeds meer wasmiddelen die ons helpen in de strijd tegen ongewenste bedgenoten en hoeven we niet altijd zo warm te wassen. Dat is beter voor mens en milieu.

Extra tip: probeer zoveel als mogelijk voor natuurlijke materialen op uw bed te kiezen! Dat voelt het fijnste aan op uw huid, maar ventileert ook goed. Het is over het algemeen heel goed wasbaar en heeft de mooiste uitstraling. Denk maar eens aan satijn-katoenen beddengoed bijvoorbeeld. Vergeet ook niet alles ónder uw onderlaken goed in de gaten en fris te houden.. Anders heeft dat wassen niet echt heel veel effect!

Vragen?

Voor meer informatie over het wassen van uw beddengoed kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten vertellen u er graag meer over of helpen u bij het maken van een goede keuze hoe u uw beddengoed kunt wassen.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.