‘Lekker onder de wol’, kent u die uitdrukking?

Een grote groep slapers kiest bewust om te slapen onder een met wollen dekbed. Het moet dan ook gezegd dat er hier heel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. Ons wol is een 100% Nederlands natuur product met een superieur isolatievermogen. In de zomer onder het lichte dekbed, in lente en herfst onder het zwaardere dekbed. In de winter creëert u eenvoudig een winterdekbed door de twee delen aan elkaar te bevestigen met een rits .Ondanks het feit dat er door de jaren heen heel wat dekbedden op de markt zijn verschenen die gebruikmaken van andere materialen (zoals dons, synthetisch) blijft de variant op basis van schapenwol ook tegenwoordig ongelofelijk populair. Hoe dat precies komt? In dit blogbericht sommen we de belangrijkste voordelen van een wollen dekbed voor u op.

Schapenwol is duurzaam

Mensen kiezen tegenwoordig veelal voor producten met een duurzaam karakter. Voornamelijk voor schapenwol geldt dat dit materiaal duurzaam is. Niet alleen wordt ze op een diervriendelijke wijze gewonnen, daarnaast beschikt ze in de praktijk ook over een lange levensduur.

Een wollen dekbed heeft enkel hygiënische eigenschappen

Schapenwol staat er om bekend over een bepaalde hoeveelheid aan ‘lanoline’ te beschikken. De aanwezigheid van deze stof zorgt er in eerste instantie voor dat schapenwol over een zelfreinigend karakter beschikt. Daarnaast staat wol er namelijk eveneens om bekend bacterie werend en vuil afstotend te zijn. Dit alles zorgt er voor dat je met een dekbed schapenwol ook gegarandeerd bent verzekerd van een hygiënische keuze.

De vochtregulerende werking van schapenwol zorgt voor

Schapenwol staat er om bekend over een vochtregulerende werking te beschikken. Deze werking uit zich op twee verschillende manieren. In eerste instantie zorgt ze er namelijk voor dat vocht op een eenvoudige manier kan worden opgenomen. Daarnaast zorgt het materiaal er voor dat het vocht ook eenvoudig weer kan verdampen. Ook de vochtregulerende werking waar schapenwol over beschikt is een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen op het ogenblik dat je kiest voor een wollen dekbed.

Hoog vochtgehalte zorgt voor brandvertragende eigenschappen

Wat veel mensen niet weten is dat ze bij het kopen van een wollen dekbed eveneens kunnen rekenen op verbeterde, brandvertragende eigenschappen. Deze zijn het gevolg van het feit dat schapenwol over een hoog vochtgehalte beschikt. De aanzienlijke ontbrandingstemperatuur en het hoge stikstofgehalte zorgen er voor dat schapenwol op dit vlak bekend staat als een relatief veilig materiaal.

Aanzienlijk kleinere kans op het ontstaan van schimmels

Bij de keuze voor een wollen dekbed kan je altijd rekenen op prima ventilerende eigenschappen. De prima ventilerende werking zorgt er bij dit soort dekbedden immers voor dat het risico op schimmelvorming aanzienlijk kan worden ingeperkt. Zeer belangrijk voor een gezonde nachtrust.

Wol heeft een lange levensduur

Wol staat er om bekend een lange levensduur te hebben. De isolatiewaarde van wol gaat dan ook niet of nauwelijks achteruit. Bent u dus met andere woorden op zoek naar een dekbed waar je gegarandeerd jarenlang plezier van zal ondervinden? Ook in dat geval is de keuze voor een dekbed welke is vervaardigd uit schapenwol een aanrader. Lees in deze blog over de voordelen van een wollen hoofdkussen.

Hebt u een vraag of wilt u persoonlijk advies over onze wollen dekbedden of hoofdkussens? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Klik hier voor onze wollen dekbedden

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.