Lekker los gaan op kussengevechtdag

Zo hard slaan als u kan zonder iemand écht pijn te doen, terwijl de donsveren u om de oren vliegen. Dat is zo’n beetje wat International Pillow Fight Day is. In meerdere landen gaan komende zaterdag, 6 april 2019, bij elkaar tienduizenden mensen elkaar met kussens te lijf, onder meer in Londen, Parijs, Berlijn en New York. Volgens de organisatie zijn er op meer dan honderd plekken in de wereld massale kussengevechten gehouden.

Wat is International Pillow Fight Day?

Op 4 april 2005 vestigden studenten in Groningen een wereldrecord kussengevecht door met 2997 mensen drie minuten lang te vechten op de Grote Markt. Op 3 april 2010 werd de Internationale Pillow Fight Day op de Dam in Amsterdam gevierd. Ongeveer zeventig mensen namen aan het kussengevecht deel. Wereldwijd vond een kussengevecht in 152 steden plaats, inclusief Brussel (Place de la Monnaie), Groningen, Maastricht, Rotterdam (Schouwburgplein) en Utrecht. Na het kussengevecht, dat ongeveer anderhalf uur duurt, worden bezems en vuilniszakken uitgedeeld zodat de deelnemers zelf de meeste rommel kunnen opruimen.

Internationale Dag van het Kussengevecht

De Internationale Dag van het Kussengevecht is altijd op de eerste zaterdag van april. Het wordt dit jaar in ongeveer 120 steden gehouden. Onder meer in Den Haag, Amsterdam en Brussel, maar ook in Barcelona, Bazel, Berlijn, Bern, Buenos Aires, Dubai, Florence, Hamburg, Hong Kong, Istanbul, Keulen, Londen, Los Angeles, Madrid, Milaan, Orlando, Parijs, Rome, Salzburg, San Francisco, Stockholm, Toulouse en Zurich. Bekijk hieronder een impressie van de Pillow Fight Day in Rotterdam in 2018. De beelden zijn van RTV Rijnmond.

Wat is een kussengevecht?

Een kussengevecht is een speelse manier van stoeien met hoofdkussens. Vooral kleine kinderen doen hieraan. Een groot kussen kan al snel een kind omverwerpen. Daarom worden de gevechten ook meestal uitgevochten op bed, zodat bij een eventuele val de landing zacht is.

Meer weten?

Voor meer informatie over International Pillow Fight Day en de locaties zie: pillowfightday.com.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.