Kwaliteitshanddoeken herkennen en kiezen

Het voelt heerlijk als u uzelf na het douchen in een zachte, donzige, absorberende badhanddoek kunt wikkelen. Helaas zijn niet alle handdoeken gelijk. Zelfs als een handdoek in de winkel superzacht aanvoelt, kan hij plat en ruw zijn na slechts één of twee keer wassen. Echter, met een goed getraind oog herkent u een kwaliteitshanddoek in een mum van tijd. Dusk till Dawn geeft hierbij enkele tips om deze handdoeken te herkennen en uiteraard te kiezen.

Begrijp wat een goede handdoek goed maakt

Om te beginnen: doeken voor verschillende doeleinden zijn gebaat bij verschillende stoffen. Of ze nu zijn om uw lichaam af te drogen of om de afwas te doen. Een aantal dingen om te onthouden zijn:

 • Absorptie wordt mogelijk gemaakt door een zo groot mogelijk oppervlak. Katoenen handdoeken zijn het best voor handen en lichaam.
 • Badstof absorbeert het best van alle weefsels. Het is een ideale handdoek voor handen en lichaam, omdat er aan beide zijden lusjes zitten, waardoor het oppervlak vergroot wordt.

Let op de samenstelling van de stof

Belangrijk om te weten is de stof waarvan de handdoek is gemaakt. Handdoeken van hoge kwaliteit worden gemaakt van lange, dunne katoenvezels. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met onze specialisten.

Test het zelf

Probeer in de winkel te voelen en te zien of de handdoeken voldoen aan de eisen van het doel waarvoor u ze wilt gebruiken. Volg hieronder het stappenplan:

 • Bekijk de handdoeken ook van dichtbij. Staan de vezels overeind als bij een goed onderhouden grasmat? Dat is dan een goed teken! Als ze helemaal plat liggen, zullen ze niet zo prettig aanvoelen en niet zo goed drogen.
 • Raak ze aan. Zijn ze zacht? Of zijn ze ruw? Als de handdoek zacht, fluwelig, veerkrachtig, en zwaar aanvoelt, is het er één van goede kwaliteit. Is hij ruw of voelt hij als canvas? Dan is het er één van slechte kwaliteit. Koop dus geen goedkope handdoeken!
 • Controleer de maat. Als u lang of omvangrijk bent, zoek dan douchelakens. Die zijn groter dan gemiddeld en zorgen ervoor dat u makkelijker snel droog bent.

Kijk rond

 • Ga opzoek naar de beste waar voor uw geld. Besluit hoeveel u wilt betalen. Als u de allerbeste kwaliteit wilt, kost dat meer. Een pluspunt hiervan is dat duurdere handdoeken ook langer mee zullen gaan, waardoor u op den duur geld uitspaart, omdat u niet zo vaak nieuwe handdoeken hoeft te kopen.
 • Zoek handdoeken die qua kleur passen bij uw badkamer. Bedenk daarbij wel dat de kleur van de handdoeken afneemt naarmate ze ouder worden. Witte handdoeken kunt u altijd bleken om ze weer mooi wit te maken.

Tips

Tot slot geven we hierbij nog enkele tips voor het kiezen van de beste kwaliteitshanddoeken.

 • Het gewicht van de stof is erg belangrijk – alles boven de 550 gram per vierkante meter is goed. Controleer ook de lusjes: dubbel gelust met een goede basisstof en lange lussen, kan een goed gevoel geven en is duurzaam.
 • Handdoeken die u droogt in de droger voelen donziger aan dan handdoeken die u buiten aan de lijn droogt.
 • Was nieuwe handdoeken altijd voor gebruik.
 • Hoewel bleken de handdoeken zachter maakt, zorgt het er ook voor dat ze sneller slijten. Als u wasverzachter gebruikt bij handdoeken, was theedoeken dan niet mee, om hun levensduur te verlengen.

Neem contact op

Heeft u nog aanvullende vragen over deze handdoeken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. De adviseurs van Dusk till Dawn staan altijd voor u klaar!

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.