Kies het ideale hoofdkussen

hoofdkussenZoals u misschien wel in onze webshop heeft gezien, hebben we bij Dusk till Dawn een breed scala aan hoofdkussens. In onze collectie kunt u hoofdkussens vinden van verschillende materiaal: dons, wol, synthetisch of kapok. Naast het materiaal zijn ze ook nog eens in verschillende vormen beschikbaar: reguliere puntkussens, boxkussens of contourkussens. Omdat het lastig kan zijn met de vele aangeboden opties om een goede keus te maken, geven wij u graag wat extra informatie zodat u met een gerust hart een keus kunt maken.

VULLING VAN HOOFDKUSSENS

Omdat onze hoofdkussens gevuld kunnen zijn met verschillend materiaal, zetten we de verschillende materialen op een rij voor u:

Dons: Ons meest populaire materiaal hoofdkussen. Gemaakt van zowel eenden- als ganzendons en veren welke zorgt voor een goede vochtregulatie. Een kussen welke licht van gewicht is, maar ook veerkrachtig waardoor het kussen zich goed naar uw hoofd vormt.

Wol: Een kussen gemaakt van schapenwol is zeer antiallergisch met zelfreinigende eigenschappen waardoor dit kussen jarenlang mee gaat. Daarnaast heeft dit hoofdkussen een uitstekende vochtregulatie waardoor dit kussen een verkoelende werking in de zomer kan bieden.

Kapok: Kapok is een wattige stof afkomstig van de kapokboom waardoor dit vulmateriaal 100% plantaardig is en ook antiallergisch met een hoog vochtregulerend vermogen. Dit materiaal is lichter dan katoen en steviger dan dons. Dit is het kussen welke het best vormend is van de kussens die wij aanbieden.

Synthetisch: Een synthetische kussen is doorgaans een voordelige keuze, aangezien deze vaak aantrekkelijk geprijsd zijn. Zoals de naam al suggereert is dit kussen gemaakt van synthetisch materiaal. Een nadeel van synthetische kussens is dat deze vaak wat minder vormvast zijn en de ondersteuning dus wat minder is. Echter, het kussen is goed wasbaar en daardoor een frisse optie voor een leuke prijs.

Het is belangrijk om na te gaan welk van de bovenstaande materialen uw voorkeur heeft. Heeft u gauw last van allergieën, dan kiest u het beste voor een wollen, zelfreinigend kussen of een kussen met kapok vulling. Heeft u het ‘s nachts vaak warm en zweet u gedurende de nacht, dan is het prettig om te kiezen voor een kussen met een goede vochtregulatie. Een wollen, donzen of kapok kussen is dan een goede optie.

hoofdkussensHET KIEZEN VAN EEN KUSSEN

De ideale hoofdkussen kiezen is naast uw voorkeur voor materiaal, ook afhankelijk van uw slaaphouding. Mocht u  een zijslaper zijn, dan zou uw voorkeur wellicht uit gaan naar een stevigere kussen. Denk hierbij aan een donzen of kapok hoofdkussen. Bij een stevige hoofdkussen is het kussen iets hoger wat de afstand tussen uw schouders en hoofd opvangt.

Wanneer u een rugslaper bent is een laag kussen het meest geschikt. Denk hierbij aan een synthetisch kussen. In de meeste gevallen heeft een rugslaper een hoofdkussen nodig waarbij het hoofd iets verder in kan zakken en deze gelijk met de ruggengraat kan liggen.

Voor buikslapers is een hoofdkussen geschikt welke voor medium ondersteuning kan zorgen. Dit kussen mag niet te stevig of te hoog zijn, daar de natuurlijke houding vervormd kan raken. Voor de buikslaper raden wij wollen of donzen kussens aan.

Voor extra ondersteuning en een stevig kussen raden wij een boxkussen aan. Deze kussens hebben rechtopstaande randen die goed zijn vorm behouden. Voor een goede ondersteuning welke de contouren van uw hoofd en schouders volgt raden wij het contourkussen aan. Dit kussen is bij Dusk till Dawn verkrijgbaar in de materialen dons, kapok en synthetisch.

EEN KUSSEN KOPEN

In onze collectie vindt u een variatie aan hoofdkussens. Vulling van dons, wol, kapok of synthetisch, de keuze is reuze. Naast het materiaal heeft u ook keus uit welke vorm u prefereert. Bekijk snel onze collectie en geniet van de ideale nachtrust.

Hoofdkussencollectie

, , , , ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.