Kies de juiste maat tafellaken

juiste maat tafellakenTafellakens zijn verkrijgbaar in meerdere vormen en maten. Zo ook in de webshop van Dusk till Dawn. Maar sommige mensen vinden het wel eens lastig om de juiste maat tafellaken te kiezen, gezien er zo veel keus is. We leggen u uit hoe u met gemak de juiste maat kiest.

 

OVERHANG TAFELLAKEN

Welk laken u ook voor gaat, het is belangrijk dat u de maat van uw tafel weet. De maten van uw tafel zijn gemakkelijk op te meten door bij een rechthoekige tafel de lengte en breedte te meten en bij een ronde tafel de diagonaal. Dit is belangrijk voor het bepalen van de zogenaamde ‘overhang’. De overhang is de hoeveelheid cm van het tafellaken welke over de rand van uw tafelblad hangt. De overhang is belangrijk om te weten zodat er niet te veel of te weinig van het laken over de rand van de tafel hangt, waarbij het bijvoorbeeld niet mooi hangt wanneer u uw stoelen aanschuift.

Een vuistregel is om een overhang van 20 tot 25 cm per zijde rondom de tafel te nemen. Wanneer u stoelen heeft met een armleuning adviseren we om voor een juiste maat tafellaken een overhang van 15 cm te nemen.

 

DE JUISTE MAAT TAFELLAKEN METEN

In de Dusk till Dawn webshop vindt u meerdere maten stijlvolle en luxe katoenen tafellakens, zowel in een rechthoekige variant als een ronde variant. Om de juiste maat tafellaken met inachtneming van de overhang te kiezen telt u aan de zijdes 2 keer de overhang bij op. Bij een rechthoekige tafel van 100×150 cm met een overhang van 25 cm zou dat een tafellaken zijn van 150×200 cm. Ditzelfde geldt bij een ronde tafel van bijvoorbeeld een doorsnede van ø180 cm met een overhang van 15 cm. Wanneer u hier de overhang er 2 keer bij op zou tellen, komt u uit op een tafellaken met de maat ø210 cm.

Bent u toch niet zeker van de hoeveelheid overhang u moet hanteren? Een handige tip is om een rolmaat en een theedoek te nemen en deze over uw tafelblad te hangen. Vervolgens meet u wat de overhang is wanneer u de theedoek mooi vindt hangen. Zo weet u precies hoeveel overhang u graag zou willen en kan het bijna niet misgaan bij het kiezen van de juiste maat tafellaken.

Neem ook eens een kijkje in de tafeltextielcollectie van Dusk till Dawn. Daar vindt u genoeg keus aan rechthoekige en ronde tafellakens in de kleuren wit, ivoor en antraciet.

Bekijk onze tafellakens

, ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.