De 5 belangrijkste kenmerken van ganzendons

Bent u bekend met de kenmerken van ganzendons? Bij Dusk till Dawn verkopen we verschillende materialen dekbedden; ganzendons, eendendons en wol. Maar wat zijn nu de belangrijkste kenmerken van zo’n dekbed? In deze blog lichten wij dit uit zodat u straks goed geïnformeerd onder een ganzendonzen dekbed kan liggen.

Wat is ganzendons?

De kenmerken van ganzendons begint bij het materiaal. Ganzendons komt van de onderste laag van het verendek van ganzen. Het heeft geen hard middendeel wat bij veren wel voorkomt, waardoor het een erg zacht materiaal is. Daarnaast behoudt dons zeer goed de warmte, maar heeft het wel een licht gewicht. De donsvlokken van een gans zijn groter dan die van een eend, hierdoor is het isolatievermogen van ganzendons 15% groter maar ook de vochtopname is groter. De vlokken behouden bij het opschudden van het dekbed nog hun vorm waardoor ze evenredig verdeeld blijven.

Met het tijk gemaakt van 100% katoen en de keurmerken Nomite, Downafresh en OEKO-TEX 100 zijn de dekbedden uitstekend geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Tijdens de productie is namelijk gebruik gemaakt van natuurlijke reinigingsproducten en worden er geen schadelijke chemicaliën gebruikt.

kenmerken van ganzendons

De kenmerken van ganzendons

Een dekbed van ganzendons is heerlijk luchtig in de zomer, maar houdt u warm in de winter. Bent u iemand die het snel warm krijgt in de zomer, kies dan voor een ganzendonzen zomerdekbed. Deze ventileert namelijk zeer goed. Staat de winter voor de deur? Dan is een all year ganzendons dekbed of misschien zelfs wel een 4-seizoenen ganzendonzen dekbed de uitkomst voor u.

Naast de verschillende warmteklassen (4,3 of 1) van de dekbedden, hebben we bij Dusk till Dawn 90% ganzendons en 100% Mazurische ganzendons in de collectie. Bij de standaard dekbedden van 90% witte Europese ganzendons is de overige 10% opgemaakt uit ganzenveertjes. Dekbedden van 100% Mazurische ganzendons hebben een grotere vulkracht met grotere dons clusters. Hierdoor behoudt een dekbed van 100% Mazurisch ganzendons nog beter de warmte dan de 90% ganzendonzen dekbedden. Dé oplossing om koukleumen tegen te gaan in de winter.

dekbedNog even de belangrijkste kenmerken van ganzendons dekbed op een rij:

  • De grote donsvlokken in een ganzendonzen dekbed zorgen voor een extra zacht dekbed
  • Door het hoge isolatievermogen behoudt een ganzendonzen dekbed de warmte zeer goed.
  • De ganzendonzen dekbedden zijn met het grote isolatievermogen en goede vochtopname uitstekend geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie
  • De vochtopname van een ganzendonzen dekbed is groot waardoor transpiratie, vooral in de zomermaanden, gemakkelijk opgenomen wordt.
  • Een ganzendonzen dekbed biedt warmte maar is ook luchtig en lichtgewicht.

Onder een ganzendonzen dekbed geniet u van jarenlange slaapcomfort.

Nu bent u bekend met de kenmerken van ganzendons. Bij Dusk till Dawn verkopen we de ganzendons dekbedden in bijna alle maten in de uitvoeringen zomer, all year en 4-seizoenen. Kort gezegd genoeg keus in warmteklasse met voor elk wat wils!

Toch liever een dekbed van eendendons of wol? Wij bieden een ruime keus in onze dekbedden collectie. Bij een mooi nieuw dekbed hoort ook een nieuw hoofdkussen, bekijk daarom ook onze collectie hiervan. Bekleed uw dekbed met onze prachtige katoen-satijnen dekbedovertrekken voor nog meer luxe en comfort.

Bekijk hier onze dekbedden collectie

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.