Kapok hoofdkussen: wat zijn de voordelen?

Deze hoofdkussens zijn gevuld met kapok. Een kapok hoofdkussen kan veelal onder de categorie stevige kussens worden geplaatst, de kapokvulling is puur natuur en heeft geen toevoegingen van synthetisch materiaal. Wanneer u kiest voor een hoofdkussen met kapok gevuld, dan kiest u een kussen dat gevuld is met heerlijk zacht plantendons uit de kapoknoot.

Wat zijn de voordelen van een kapok hoofdkussen

Wanneer u slaapt op een kussen van kapok, dan heeft u de keuze gemaakt voor combinatie tussen stevigheid en comfort. Die stevigheid zal na verloop van tijd wel afnemen, in gebruik loopt de veerkracht van de kapokvulling terug deels door de belasting die op het kussen wordt uitgeoefend maar vooral door ons lichaamsvocht.

Om die reden is het dan ook goed het hoofdkussen bij tijd en wijle een goed “zonnebad” te geven zodat de kapokvulling goed droogt wat het herstelvermogen ten goede komt. De vulling is echter niet te reinigen en gaat daardoor minder lang mee dan andere soorten van vulling, daarom is het beter om een kapok kussen sneller te vervangen. Er is dan ook vaak in een hoofdkussen met kapokvulling een rits aangebracht waardoor u de kapokvulling in het kussen kan bijvullen, daarvoor zijn navulverpakkingen te koop om zo langer comfort van uw hoofdkussen te kunnen ervaren.

Een kapok kussen heeft dan ook het vermogen om vocht snel en goed op te kunnen nemen. Een kapok hoofdkussen behoort tot de kussens die koel aan blijven voelen, waardoor het kussen ook zeer geschikt is voor gebruik in de warme zomernachten en voor diegene die snel last heeft van een warmtegevoel en mogelijk transpiratie. Mochten deze eigenschappen u aanspreken maar u wenst geen “stevig” hoofdkussen dan kunt u de rits in het kussen aangebracht natuurlijk ook gebruiken om een deel van de kapokvulling eruit te halen, bewaar deze wel want het komt later altijd weer van pas, zodat u het hoofdkussen naar uw wens aanpast.

Bescherming voor het hoofdkussen

Een extra bescherming van uw kapok hoofdkussen is aan te bevelen. Zo kunt u het hoofdkussen extra beschermen tegen o.a. transpiratie vlekken, die eigenlijk altijd wel vroeg of laat ontstaan. Dit doet u eenvoudig door gebruik te maken van een molton-kussensloop (link naar ons item), door regelmatig het moltonsloop te wassen op 60° graden voorkomt u een onhygiënisch bedklimaat. Ook zal daarnaast huisstofmijt minder goed gedijen aangezien bij 60° graden of hoger wassen dit micro-organisme gedood wordt, daarnaast heeft de kapokvezel een bacterie werende eigenschap.

Naast de molton-kussensloop zijn er ook andere oplossingen die uw hoofdkussen (en matras) uitstekend kunnen beschermen of extra toegevoegde waarde kunnen geven, op de pagina’s welke gaan over Moltons en hoeslakens vindt u daarover meer informatie.

Wilt u meer weten over kapok? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.