Hoe moet ik mijn deluxe hoofdkussen wassen en drogen?

Een kussen is viezer dan u denkt. Het komt na verloop van tijd vol te zitten met zweet, huidschilfers en huisstofmijt. Ook schimmels hopen zich maar al te graag op in het kussen. Wist u bijvoorbeeld dat een ongewassen kussen tot wel 16 verschillende schimmels kan bevatten?

Hoewel veel mensen regelmatig hun kussensloop wassen, denken hun er vaak niet aan om ook het kussen zelf te reinigen. Het wassen van het slaapkussen is echter zeker geen overbodige luxe. Daarom volgen hier een aantal handige tips voor het reinigen van uw kussen.

 

Hoe vaak moet je je kussen wassen?
Om uw kussen heerlijk schoon en fris te houden, is het niet verkeerd om het eens per twee maanden te reinigen. Regelmatig reinigen zorgt bovendien voor een langere levensduur van uw kussen. Door het kussen te wassen verwijdert uw niet alleen zweet, huidschilfers, huisstofmijt en schimmhoofdkussenels. U verwijdert er ook alle geurtjes mee zodat uw kussen niet gaat stinken en die gele vlekken die ontstaan door transpiratie. Als u een allergie heeft, bijvoorbeeld voor huisstofmijt, is het verstandig dat u uw kussen vaker wast dan eens per twee maanden.

 

Hoe maak je verschillende type kussens schoon?
Een hoofdkussen kan van verschillende soorten materiaal zijn gemaakt. Niet elk materiaal kan echter tegen water of tegen bepaalde temperaturen. Zorgt u er daarom voor dat u uw kussen op de juiste manier reinigt. Zo blijft u kussen zo lang mogelijk goed. Controleer voor u uw kussen gaat wassen altijd voor de zekerheid het waslabel.

 

Donzen en synthetische hoofdkussens wassen
Donzen en synthetische kussens kunt u gewoon in de wasmachine wassen. Stop u kussen (zonder kussensloop) in de wasmachine en voeg een kleine hoeveelheid wasmiddel toe dat geschikt is voor fijne was. Stel vervolgens de wasmachine in op 60 graden. Wanneer het wasprogramma is afgelopen kunt u het beste nog een extra keer spoelen. Zo bent u er zeker van dat ook al het wasmiddel uit uw kussen is gewassen. Centrifugeer vervolgens uw kussen om zo veel mogelijk water te verwijderen. Daarna kunt u uw kussen drogen.

U kunt uw  kussen drogen door het in de droger te doen. Dit geldt voor donzen, synthetische en wollen kussens. Stel uw droger in op de laagste stand voor een programma voor wollen of fijne was. Als u een lekker opgeklopt kussen wilt, kunt u bij uw kussen ook wat tennisballen in de droger doen. Wanneer het programma is afgelopen, is uw kussen als het goed is weer helemaal droog en schoon. Is uw kussen nog niet helemaal droog? Laat het dan nog een paar uur nadrogen in uw kamer om nieuwe schimmelvorming te voorkomen.

 

VRAGEN
Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer 0314 – 35 47 23 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.