HOE WAST U UW BEDTEXTIEL OP EEN DELUXE MANIER?

Wassen is misschien niet de meest leuke activiteit, maar toch moeten we het allemaal af en toe doen. Wij hebben een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet over het wassen van uw deluxe beddengoed.

Bij het wassen van bedtextiel is het belangrijk om het goed te doen. Anders loopt u het risico dat u onder een roze dekbed moet liggen dat ooit wit was, vanwege een rode trui of sok. Dat wilt u natuurlijk niet!

1. LEES DE WASSYMBOLEN GOED

Controleer altijd de instructies op het label. De symbolen op het labelvan uw dekbed hebben een functie. Het zijn wasinstructies, die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw beddengoed en bedtextiel in uitstekende staat blijft. Dus vergeet niet om het te controleren voor het wassen.

2. VERWIJDER ERGE VLEKKEN VÓÓR HET WASSEN

De meesten van ons maken een fout door te denken dat de wasmachine direct de vlekken verwijdert als er bevlekte beddengoed in de machine wordt gedaan. Dit is een misvatting. Over het algemeen moet u erge vlekken eerst laten weken in geconcentreerd reinigingsmiddel. Breng het wasmiddel aan met een zachte spons en laat het 5-6 uur weken. Herhaal dit een aantal keer tot de vlekken zijn verdwenen. Spoel vervolgens de zeep onder stromend koud water af en was het dekbed volgens de aanbevelingen in de wasinstructies.

3. ECONOMISCH EN MILIEUVRIENDELIJK WASGOED

Als u een beetje geld wilt besparen en tegelijkertijd goed voor het milieu wilt zijn, zorg er dan voor dat de wasmachine altijd vol is wanneer u gaat wassen. Breng de zeep op de juiste manier aan. Misschien hoeft u niet zoveel wasmiddel te gebruiken als u denkt. Ziet u vaak schuim in de wasmachine? Dan gebruikt u teveel wasmiddel. Probeer het zelf en kies een milieuvriendelijk en allergievriendelijk wasmiddel.

4. PROBEER BEDTEXTIEL NIET TE VAAK TE WASSEN

Wassen is niet altijd goed voor uw beddengoed. U hoeft uw kleding echt niet elke week te wassen, tenzij uw bedtextiel echt zichtbaar vies is. Uithangen aan een waslijn buiten, kan al voor een frisser dekbed zorgen.

5. VERMIJD HET GEBRUIK VAN DE DROGER

Het drogen van beddengoed in de droogtrommel kan uw bedtextiel beschadigen. Als u geen ruimte hebt om al uw was op een wasrek te laten drogen, dan raden wij aan om textiel in de droger doen. Controleer echter altijd de wasinstructies. En maak gebruik van onze 8 tips voor het drogen van uw dekbed!

Wilt u een persoonlijk advies over het wassen van uw bedtextel? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.