Hoe kunt u uw hoeslaken wassen?

Een hoeslaken wassen hoe kunt u dat het best aanpakken? Het is natuurlijk vooral belangrijk om kritisch te kijken naar het materiaal en de juiste temperatuur. Op die manier voorkomt u dat de hoeslaken krimpt en zorgt u er daarnaast voor dat de machine delicaat omgaat met het te wassen materiaal. We helpen u graag op weg met een paar handige tips voor het wassen van uw hoeslaken.

 

De juiste was tempratuur bepalen

Een hoeslaken wassen doet u aan de hand van de juiste temperatuur en het juiste programma, afgestemd op het materiaal van de hoes. Een gouden vuistregel is dat  alles zonder zorgen op 30 graden Celsius gewassen kan worden,  als u niet weet wat de maximale temperatuur is waarop de hoeslaken gewassen kan worden. Op die manier voorkomt u eventueel het krimpen van het hoeslaken.

Kunt u via het label niet nagaan om welk materiaal het gaat? Houd er dan rekening mee dat de hoes voor het matras gemaakt kan zijn van wol. Dat vraagt om een speciale behandeling door de machine, op basis van het wol-programma. Kies daarom ook dit programma, als u niet weet om welk materiaal het gaat. Weet u zeker dat het niet gaat om wol? Dan kunt u hiervoor het reguliere wasprogramma gebruiken. Op 60 graden, want dan hoeft u ook niet bang te zijn voor krimp. Op die manier kunt u de hoes om het matras of topmatras wassen, zodat u weer snel in een schoon bed kunt liggen.

 

Voorkom pilvorming

Wij adviseren de hoeslakens nooit gelijktijdig te wassen met schurende andere materialen zoals een spijkerbroek of handdoeken. Het beste voor het hoeslaken is dat deze alleen of met andere hoeslakens samen wordt gewassen. Zo voorkom je dat het materiaal van je hoeslaken door schuren van andere stuggere materialen pilvorming gaat krijgen.

 

VRAGEN

Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.