Het verantwoorde dons van Dusk till Dawn

Wie kent niet: het heerlijke, deluxe gevoel van ‘s avonds in een koude kamer onder een vrijwel direct heerlijk warm, knisperend donzen dekbed te kruipen? Dons is één van de lekkerste materialen om onder te slapen.

Donzen dekbed

Nog steeds slapen veel mensen het liefst onder een donzen dekbed en op een donzen kussen. Dit komt door de superieure eigenschappen van het materiaal. Een donzen dekbed is namelijk warm en licht tegelijk, het ademt heel goed, is soepel en vormt zich makkelijk om uw lichaam. Donzen kussens zijn licht en tegelijk stevig en zacht terwijl ze makkelijk weer teruggaan naar de oorspronkelijke vorm. Kussens en dekbedden van dons voelen als verwennerij. Heerlijke deluxe dus.

Bekijk hier alle deluxe donzen dekbedden van Dusk till Dawn

Verantwoord dons uit Nederland

We weten waar ons dons vandaan komt en hoe het wordt verwerkt. De meeste kussens en dekbedden van Dusk till Dawn zijn gevuld met 100% mooi, wit Nederlands eenden en ganzendons. Met RDS certificaat: iedere dons is traceerbaar om dierenwelzijn te controleren. De ganzen worden biologisch gehouden, wat inhoudt dat ze veel ruimte hebben, buiten kunnen verblijven en kunnen zwemmen. Ze krijgen biologisch voer. Het wassen van het dons en het vullen van de kussens en dekbedden wordt gedaan door Nederlandse vakmensen, met een focus op de hoogste kwaliteit.

We hebben hiervoor gekozen omdat we zeker willen weten dat er geen dons van levend geplukte dieren, of van dieren uit de foie gras industrie, in onze dekbedden en kussens zit. We willen ook zeker weten dat de arbeidsomstandigheden en het productieproces aan onze Dusk till Dawn standaarden voldoen.

Keurmerken voor dons

Een keurmerk voor dons bestaat pas sinds 2016. Dusk till Dawn heeft alleen maar met RDS gecertificeerde dekbedden en hoofdkussens. De meeste donzen dekbedden en hoofdkussens die in Nederland worden aangeboden, zijn in het buitenland – vooral China – geproduceerd, waardoor toezicht op de behandeling van ganzen en eenden en controle op de arbeidsomstandigheden en het productieproces – en dus de kwaliteit – erg lastig is. Maar de prijs is wel mooi laag.

RDS gecertificeerde dons en veren in producten

Vanaf oktober 2018 biedt Dusk till Dawn dekbedden en kussens aan met het label van de Responsible Down Standard (RDS). De Responsible Down Standard werkt aan verbetering van het welzijn van ganzen en eenden die het dons en de veren leveren voor de kussens en dekbedden waar we zo van genieten. De RDS is een vrijwillige standaard. De controles worden uitgevoerd door het onafhankelijke certificeringsbedrijf Control Union. Het keurmerk houdt in dat ieder veertuw en donsuw traceerbaar is: van boerderij tot eindproduct. U heeft de garantie dat er geen sprake is van dwangvoeding of levende pluk. Terwijl u kunt genieten van het zachte dons, blijven wij werken aan een betere keten.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.