Het gebruik van servetten

gebruik van servettenIn restaurants ziet u ze altijd onder het bestek liggen; het servet. Wist u dat er allerlei regels aan het gebruik van servetten verbonden zijn? Wij leggen u het gebruik van servetten uit.

WAAR LIGGEN SERVETTEN?

Wanneer u aan tafel gaat of een tafel gaat opmaken ligt een servet gebruikelijk aan de linkerkant van het bord. Deze mag tevens onder of naast uw bestek liggen, of op het onderbord liggen.

WAAR DIENT EEN SERVET VOOR?

Een servet wordt gebruikt om je kleding te beschermen tegen morsen. Deze hoort dus op de schoot te liggen zodra u aan tafel gaat. Zorg er daarom voor dat u altijd uw servet gebruikt en niet laat liggen. Daarnaast mag een servet wel gebruikt worden om uw mond mee te deppen, dus niet vegen want dat hoort niet volgens de etiquette.

GEBRUIK VAN SERVETTEN NA HET ETEN

U heeft de hele maaltijd met uw servet op uw schoot gezeten, maar nu moet u opstaan, wat nu? Na het eten legt u het servet links van het bord terug. Doe dit niet in een prop, maar ook niet weer netjes opgevouwen. Zorg ervoor dat deze iets losjes gevouwen naast het bord ligt; hierdoor kan duidelijk gezien worden dat het servet gebruikt is. Bij een diner in een meer huiselijke kring legt u uw servet pas naast het bord aan het einde van de maaltijd wanneer de gastheer of -vrouw dit eerst gedaan heeft.

EVEN NAAR HET TOILET

Zit u de hele maaltijd netjes met een servet op schoot, maar moet u toch even opstaan? Leg dan niet het servet terug op tafel, maar leg deze op uw stoel of stoelleuning. Op deze manier blijven eventuele vlekken verborgen voor de andere gasten en is het duidelijk dat u direct weer terug keert.

Het gebruik van servetten kan door middel van papieren servetten, maar niets geeft zoveel sfeer en straalt zoveel luxe uit als katoenen servetten. Bij Dusk till Dawn verkopen we in onze webshop deze finishing touch aan uw gedekte tafel in onze prachtige tafeltextielcollectie. Verkrijgbaar in de luxueuze tijdloze kleur wit en de warme kleuren ivoor & antraciet.

Klik hier voor onze servetten

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.