Het gebruik van een schapenvacht

Schapenvacht vloerkleed

U heeft ze vast wel eens voorbij zien komen: de schapenvacht. Maar wat kunt u nu eigenlijk ermee?

Wat is een schapenvacht

Een schapenvacht is zoals het woord al zegt gemaakt van de vacht van schapen. Doordat het een restproduct is, wordt deze duurzaam gelooid. De vachten kunnen van verschillende soorten schapen komen. Bij ons in de webshop verkopen wij Texelse, IJslandse en Tibetaanse schapenvachten. Elk heeft weer zijn eigen kenmerken en eigenschappen. IJslandse vachten typeren zich bijvoorbeeld door hun langere haren en Tibetaanse vachten onderscheiden zich door de textuur van een lichte krul in de haren. De vachten kunnen een natuurlijke kleur hebben of geverfd zijn.

De bovengenoemde vachten hebben veelal een unieke vorm. U kunt er ook voor kiezen om een schapenvachtplaat aan te schaffen. Bij een plaat zijn meerdere vachten aan elkaar bevestigd om tot een grote rechthoekige plaat te komen. Deze heeft altijd een rechthoekige vorm.

schapenvacht op vloer en bankHoe te gebruiken

Deze heerlijke zachte vachten kunt u op meerdere manieren gebruiken in uw interieur. Zo kunt u er op klassieke wijze voor kiezen om de vacht als vloerkleed te gebruiken. Deze is dan niet alleen heerlijk zacht, maar ook warm voor uw voeten. Een vacht als vloerkleed misstaat ook niet in de slaapkamer, zodat u bij het opstaan in de koelere maanden niet uw voeten op een koude vloer hoeft te zetten.

Naast als vloerkleed kunt u deze kleden ook op uw meubilair draperen. Hierbij kunt u denken aan de rugleuning van uw bank, maar ook (eetkamer)stoelen. Dit is vooral ideaal bij stoelen zonder een gestoffeerde rugleuning. Het zorgt namelijk voor een zachte rugleuning en wanneer nodig ook voor een warme rug.

Hopelijk weet u nu meer over schapenvachten en het gebruik er van. Bent u benieuwd geworden? Kijk niet verder dan onze Dusk till Dawn webshop voor onze collectie aan vachten in meerdere kleuren.

Bekijk de collectie

, ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.