Een vlek op een tafelkleed is zo gemaakt en vaak gebeurt het nou net met iets dat zich lastig laat verwijderen. Zoals chocolade of rode wijn. in dit blogbericht geven wij enkele tips over de aanpak van verschillende soorten etensvlekken.
Tomatensaus
Een vlek van tomatensaus ziet er vaak heftig uit, maar gelukkig levert dit vaak geen hardnekkige vlek op. Het tafellaken uitwassen in een sopje is vaak voldoende om de vlek te doen verdwijnen. Is de vlek vervolgens nog steeds aanwezig? Dan kunt voorzichtig op de vlek deppen met ammonia.
Wijn vlekken
Bij een wijnvlek is het belangrijk om direct te handelen. Bij witte wijn is het deppen met lauw water vaak al voldoende om de vlek vaarwel te zeggen. Is er rode wijn gemorst? Strooi dan keukenzout over de vlek. Het zout neemt namelijk de drank en daarmee ook de kleurstof op. Is de vlek hierna nog niet helemaal verdwenen? Overweeg dan om de opgedroogde vlek schoon te maken met pure alcohol.
Vetvlekken
Zijn gelukkig heel gemakkelijk te verwijderen. Breng een kleine hoeveelheid afwasmiddel op de vlek aan en laat dit even intrekken. Stop vervolgens het tafelkleed samen met wat vloeibaar wasmiddel op de hoogste stand in de wasmachine.
Koffie- en theevlekken
Wacht niet te lang met het verwijderen van de vlekken. Koffie- en theevlekken zijn namelijk het makkelijkst te verwijderen als ze nog niet volledig zijn opgedroogd. Dep ook hier de vlekken met een vochtige doek tot er zoveel mogelijk van de vloeistof verdwenen is. Was het tafelkleed vervolgens in de wasmachine.
Chocoladevlekken
U kunt chocoladevlekken doeltreffend verwijderen met volle melk. Door het vet dat in de melk zit weekt de vlek los. Stop wat melk in een kommetje en leg hier het bevuilde deel van de tafellaken in. Laat de melk 30 minuten intrekken en was het vervolgens in de wasmachine.
VRAGEN
Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag
No comments yet.