Handdoeken wassen: Zo blijven ze lekker zacht!

Nieuwe handdoeken voelen altijd zo heerlijk zacht aan, maar hoe kunt u die nieuwe handdoeken zo zacht houden? Helaas worden sommige handdoeken al na een paar keer wassen zo ruw als schuurpapier. Wij hebben de beste tips en trucs om nieuwe handdoeken zo zacht mogelijk te houden op een rijtje gezet.

 

Gebruik geen wasverzachter

Hoewel uw handdoeken heerlijk ruiken met een beetje wasverzachter, kunt u beter wasverzachter vermijden. Wasverzachter zorgt er namelijk voor dat uw handdoeken minder vocht opnemen. Handdoeken die het vocht niet goed opnemen, worden stugger en dunner. Daarom raden wij aan om de volgende keer de was verzachter te laten zitten.

 

Was met azijn

Azijn is erg handig bij het oplossen van zeepresten in uw handdoeken. Giet een beetje natuurazijn of wasmiddel in het wasverzachter vak?? van uw wasmachine. Azijn zorgt ervoor dat uw handdoeken weer heerlijk zacht en vrij van zeep en vet resten zijn.

 

Gebruik uw handdoek nog een tweede keer

Hoe vaker handdoeken worden gewassen, hoe sneller ze slijten. Toch gebruiken veel mensen handdoeken maar één keer. Een handdoek kan best twee keer gebruikt worden voordat hij opnieuw moet worden gewassen. Hang uw handdoek na gebruik voorzichtig aan een handdoekenrek of douchewand in de badkamer zodat deze goed kan ventileren en drogen. Door dat u uw handdoeken minder vaak te wassen,  blijven ze zacht en slijten ze minder snel.

 

Stop handdoeken apart in de wasmachine

Wanneer u handdoeken met andere kleding wast, is de kans groot dat de katoenvezels sneller bederven worden. Om de levensduur van uw handdoeken te verlengen en ze zacht te houden, raden we aan ze apart te wassen.

 

Berg handdoeken op een vochtige plek op

Handdoeken blijven zachter bij een hoge luchtvochtigheid. Bewaar uw handdoeken daarom in uw badkamer. Vouw de handdoeken voorzichtig op en druk ze niet te veel naar beneden zodat er vochtige lucht tussen kan sijpelen. Geen ruimte in de badkamer? Hang dan de handdoek over de rand van de douche terwijl u doucht.

 

Vervang uw handdoeken tijdig

Heeft u de bovenstaande tips geprobeerd, maar lijkt dit niks te helpen? Dan kan het zijn dat jouw handdoeken toe zijn aan vervanging. Wanneer handdoeken langdurig intensief gebruikt worden, is de kans groot dat de katoenvezels beschadigen en minder flexibel worden. Beschadigde katoenvezels zorgen er voor dat jouw handdoek lastiger vocht opneemt en daardoor stugger aanvoelt. We raden aan om handdoeken om de twee jaar te vervangen.

 

VRAGEN

Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag!

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.