Gelijk opstaan uit bed? Hier 10 tips!

 

In een van de vorige blog artikelen werd onder andere besproken dat snoozen niet bevorderlijk is voor de gezondheid. In deze blog ligt de aandacht op 10 tips die u kunt toepassen om s ‘ochtends makkelijker uit bed te kunnen opstaan.

  1. Bedenk wat je allemaal kan doen als je gelijk uit bed komt.

Bedenk bij uzelf wat u allemaal al kan doen in de ochtend in de tijd dat u eigenlijk al had kunnen opstaan. Denk bijvoorbeeld aan: Een leuke outfit bedenken om aan te doen, een lekker ontbijt maken of alvast een lunch maken voor mee te nemen naar werk of school.

  1. Ga op tijd naar bed

Dit ligt natuurlijk heel erg voor de hand, maar het moge duidelijk zijn dat wanneer u op tijd naar bed gaat en fris wakker wordt – het opstaan een stuk makkelijker gaat.

  1. Doe het licht aan

Om in slaap te komen hebben we duisternis nodig. Met opstaan is het natuurlijk het omgedraaide, dan hebben we licht nodig. Zet dan ook het licht aan als de wekker gaat in de ochtend! Is de lichtknop niet in de buurt van uw bed? Dan heeft u meteen een mooie reden om uit bed te stappen.

  1. Zet uw wekker zo laat mogelijk

Als u dan toch zo lang mogelijk in bed wil blijven liggen, zet dan uw wekker zo laat mogelijk. Dit om de simpele reden dat u dan geen tijd meer heeft om te snoozen. Als u blijft liggen, is de kans aanwezig dat u te laat komt voor werk of andere afspraken. De korte dutjes u anders zou dan tijdens het snoozen, geven u toch niet meer energie. Slaap daarom net wat langer door en rust beter uit.

  1. Maar er voor uzelf een Challenge van

Spreek met uzelf af om bijvoorbeeld een week lang meteen op te staan als de wekker gaat. Mocht dit lukken, trakteer u zelf dan bijvoorbeeld op iets lekkers of een leuk kleinigheidje. U zult merken dat gaande de week het meteen opstaan al een stuk makkelijker gaat.

  1. Probeer tussen slaapcycli in wakker te worden

Dit is een kwestie van ‘’trial and error’’ Zoals al eerder verteld, wordt u hoogstwaarschijnlijk suffer wakker als u gewekt wordt midden in de REM slaap. Probeer daarom wakker te worden nadat deze ‘’cyclus’’ is gestopt. Zet eens de wekker wat vroeger of later om te achterhalen wanneer u zichzelf het fitst voelt wanneer u wakker wordt.

  1. Gezonde lifestyle

Een gezonde lifestyle draagt bij aan een goede slaap. Zorg ervoor dat je voldoende eet/drinkt en sport. Vermijd blauw licht in de slaapkamer en bedenk voor u zelf avond rituelen die u rustig maken. Neem bijvoorbeeld een lekker warm bad met de Dusk till Dawn badzout collectie. Neem onze eucalyptus editie – voor een heerlijke ontspannend gevoel.

  1. Aftellen

U kunt uzelf trainen om gelijk op te staan en dus niet te snoozen. Een handig hulpmiddel hierbij is aftellen. Tel eens s‘ochtens als de wekker gaat van vijf naar nul. Uw hersenen zijn hier namelijk gevoelig voor. Zodra uw wekker gaat, haalt u een keer diep adem en telt u vervolgens af: 5-4-3-2-1- get up!

  1. Bereid uw ochtendrituelen al voor

Het is makkelijker opstaan als er in de ochtend al enkele ‘’comfort – obstakels ‘’ zijn weggenomen. Leg alvast de kleding aan die u die dag aan wilt doen. Bereid in de avond alvast uw ontbijt voor de volgende dag en maak ook alvast uw lunch voor mee te nemen na werk. Weten dat deze rituelen al gedaan zijn, maakt het makkelijk om de stap te nemen om uit bed te komen.

  1. Neem een glas water

Neem gelijk een glas water als de wekker gaat. Hydratatie geeft energie en maakt u weer productief. De reden dat u wellicht nog moe en duf bent als de wekker gaat, kan dus zijn omdat u niet genoeg gehydrateerd bent.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.