Geef hem (een dekbedovertrek) van satijn-katoen!

Bent u op zoek naar een katoenen dekbedovertrek of hoeslaken? Maar wat is katoen nu precies? En waar komt het vandaag? Hoe wordt het gemaakt? Wij hebben het begrip katoen eens voor u verder uitgeplozen. In dit blogbericht leest u de resultaten van ons onderzoek over deze veel gebruikte grondstof.

Katoenen beddengoed

Vandaag de dag gebruikt onze samenleving meer katoen dan welke andere (textiel)grondstof. Katoen is een deel geworden van ons dagelijks leven. Met name voor het fabriceren van beddengoed, maar ook voor spijkerbroeken tot een schoenveter in kleding. Tevens drogen we ons gezicht en lichaam in katoenen handdoeken. Het kan werkelijk overal voor worden gebruikt. Katoen is een natuurlijk materiaal waaronder u ‘s nachts lekker kunt liggen. Katoen heeft een aantal voordelen.

  • Katoen laat goed vocht door. Dit komt door de losse structuur waarmee dekbedden of dekbedovertrekken mee geweven zijn. Het is daardoor luchtig;
  • Katoen behoudt goed zijn vorm: doordat het weinig rekbaar is behoudt 100% katoen ook goed zijn vorm.
  • Katoen is sterk: door de weving met 100% katoen is het zeer sterk en lastig kapot te krijgen.
  • Katoen is natuurlijk: doordat het enkel katoen is, is het een natuurlijke stof. Er zitten weinig “chemische” stoffen in die kunnen zorgen voor uitslag.
  • Katoen is een zachte stof: Katoen is over het algemeen een vrij losse weving. Daardoor is het dekbed(overtrek) extra zacht.

De verschillende soorten katoen

Katoen is een eencellige, zachte vezel die uit de huid van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden tot draden gesponnen en gebruikt om zacht textiel van te maken. Zowel de vezel als het textiel wordt aangeduid als katoen. Maar hoe bepaalt u nu de kwaliteit katoen van een dekbed(overtrek)? De basis of oorsprong van katoen is erg bepalend voor de kwaliteit, want de grondstof kent vele verschillende soorten en kwaliteiten. Hieronder een lijstje van de 3 meest voorkomende:

  • Gekamd katoen: Een methode waarbij de kortere vezels worden verwijderd en de vezels goed parallel lopen. Het garen neemt de kleurstof dan beter op en wordt sterker, gladder en zonder balletjes (pillen). Dit soort katoen wordt veel gebruikt voor kleding en T-shirts.
  • Ringgesponnen katoen: Dit katoen is zachter, gladder en heeft meer glans. Het is rond gesponnen zoals een ring.
  • Geborsteld katoen: Geborsteld, geruwd, gepeached, brushed. Dit zijn allemaal benamingen voor het zachter maken van het katoendoek.

Wij gebruiken in onze bedtextiel artikelen enkel katoen-satijn. Beddengoed van ons katoen-satijn staat namelijk synoniem voor een deluxe gevoel, kwaliteit, comfort.

Katoenen dekbed(overtrekken) online

Onze 100% satijn-katoenen dekbed(overtrekk)en koop je online via onze webshop www.dusk-dawn.nl of selecteerde retailers in Nederland. Wij onderscheiden ons door alleen dekbedden en bijbehorende artikelen van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Persoonlijke service staat bij ons voorop. Wij willen graag dat jij je goed voelt onder onze warme (katoen) wol. U uiteraard contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies.

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.