Warm blijven in bed met een warm dekbed

Nu de zomer al enige tijd achter ons ligt en de winter langzaam om de hoek komt kijken, is het weer eens hoogtijd om te kijken hoe het we het op een duurzame manier warm in huis kunnen krijgen. Zeker met de huidige energieprijzen…. Nu het weer (s ’nachts) kouder gaat worden en we tegelijkertijd de verwarming zo laag mogelijk willen, komen wij met een aantal bruikbare tips om hoe warm te blijven in bed. Want, los van het gebruik van een warm dekbed zijn er nog een aantal andere handige tips.

Tip 1: Het juiste beddengoed

Dit klinkt meteen héél voor de hand liggend. Echter, maakt het verschil tussen een kwalitatief goed dekbed en een kwalitatief minder dekbed een aanzienlijk verschil. Neem bijvoorbeeld een dekbed van dons. Dons zorgt voor een maximale luchtdoorlatendheid en dat vocht gemakkelijk word afgevoerd. Dit klinkt misschien of het juist helemaal niet wam wordt, maar dit draagt wel zeker bij aan goede isolatie zonder dat het klam aanvoelt. Dusk till Dawn biedt verscheidene dekbedden van dons aan. Zo hebben wij in onze collectie dekbedden op basis van ganzendons en eendendons. Neem eens een kijkje in onze collectie voor een warm dekbed. Meer weten over dons? Bekijk eens onze blog over dons!

Tip 2: Slaapkleding

Ook deze tip lijkt voor de hand te liggen. Het is logisch om je warmer aan te kleden als je het koud hebt in bed. Echter, kleed je niet te warm! De kans is groot dat je dan extra gaat transpieren. Uiteindelijk koel je dan af waardoor u het weer extra koud zult krijgen. Vaak is een thermoshirtje onder je pyjama al voldoende.

Tip 3: Drink iets warms voordat je naar bed gaat

Dit heeft natuurlijk vrij weinig te maken met dragen van warmere kleding of het gebruiken van extra dekens. Desalniettemin, helpt dit om uw lichaamstempratuur op een comfortabel niveau te krijgen tijdens de winter. Dit heeft te maken met het feit dat uw inwendige lichaamswarmte net zo belangrijk is voor uw uitwendige lichaamswarmte als u probeert warm te blijven. Echter, pas op met het nuttigen van dranken met cafeïne, want hierdoor val je natuurlijk minder goed in slaap. Het gaat hier natuurlijk om koffie, maar in sommige thee soorten zit ook cafeïne .

Tip 4:  Neem een koude douche

Het klinkt natuurlijk raar. Zeker met de wetenschap van de vorige tip. Echter, wanneer u een koude douche neemt slaat uw lichaam als het ware aan als een kachel en laat het uw lichaam opwarmen. Dit effect blijft ook na het douchen. Bovendien heeft koud douchen nog meer gezondheidsvoordelen. Zo is het goed voor uw haar/huid en bloedcirculatie

Tip 5: Optimaliseer het klimaat in je kamer

Controleer ongeveer een halfuur voordat u gaat slapen uw thermostaat om er zeker van te zijn dat deze op de juiste temperatuur staat. De meest ideale temperatuur verschilt natuurlijk per uur. Echter de meest aanbevolen voor koude winternachten is zo 18 tot 20 graden.

Warmer de winter door met Dusk till Dawn

Warm de winter door? Wij kunnen u daar perfect bij helpen! Met het juiste beddengoed zorgen wij ervoor dat u het niet meer koud zult hebben in bed tijdens de wintermaanden. Bijvoorbeeld een warm dekbed van Dusk till Dawn. Bekijk ons gehele collectie bedtextiel. Vindt u het lastig om hierin een juiste keuze te maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij staan altijd voor u klaar om het juiste advies te geven.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.