Een tafellaken zonder wijnvlek

Wijnvlek tafellakenMet de jaarwisseling voor de deur zal de wijn vloeien, maar hopelijk niet op uw tafellaken. Mocht dit toch onverhoopt gebeuren hebben wij de tips om een rode wijnvlek uit uw tafellaken te verwijderen.

Er zijn meerdere methodes om rode wijnvlekken uit tafellakens en ook kleding te krijgen. U zou dit kunnen doen met de watermethode, de melkmethode en de witte wijnazijnmethode. Geen zorgen, deze methodes zijn simpel te volgen en u heeft geen extra schoonmaakmiddelen nodig dan u hoogstwaarschijnlijk al in huis heeft om de wijnvlekken uit uw tafellaken te krijgen.

DE HEET WATERMETHODE

 1. Breng wat water aan de kook
 2. Dep ondertussen de wijnvlek droog met een keukenpapier
 3. Trek uw tafellaken over een (ruime) kom, zodat deze strak staat. Maak hierbij eventueel gebruik van een elastiek om de kom, om uw tafellaken strak te houden.
 4. Kokend waterBestrooi de wijnvlek op uw tafellaken met veel zout. Het zout absorbeert de vloeistof en krijgt een roze tot rode kleur.
 5. Giet vanaf ongeveer 10-20 centimeter hoogte het kokend water over de vlek.
 6. Was vervolgens uw tafellaken op een hete stand (wanneer wasvoorschriften dit toelaten)

Een variatie op deze methode is met witte wijn of sodawater. Probeer, zodra u ziet dat er wijn op uw mooie tafellaken gemorst is, gelijk zoveel mogelijk van het vloeistof te deppen met keukenpapier. Druppel hier vervolgens sodawater over. Dit kan dus ook met witte wijn of zelfs champagne, maar deze wilt u waarschijnlijk zelf nuttigen tijdens deze feestdag.

DE MELKMETHODE

 1. Giet een grote hoeveelheid melk over de wijnvlek. Laat dit eventueel even weken
 2. Dep vervolgens met een doek de vlek
 3. De vlek zou binnen een uur weg moeten zijn, vervolgens wast u uw tafellaken zoals gebruikelijk

DE WITTE WIJNAZIJNMETHODE

 1. Giet witte wijnazijn over de wijnvlek
 2. Laat dit een aantal minuten intrekken
 3. Gebruik vervolgens vloeibaar wasmiddel en dep deze op de wijnvlek
 4. Hierna wast u uw tafellaken zoals gebruikelijk.

OPGEDROOGDE WIJNVLEK

Is de vlek al helemaal opgedroogd? Bij een wit tafellaken kunt u dan ook gebruik maken van wasmiddel en bleekmiddel in de wasmachine. Gebruik hierbij gelijke hoeveelheden. Daarnaast kunt u bij een opgedroogde vlek wodka of schoonmaakazijn gebruiken. Giet deze simpelweg over de vlek en dep deze even na. Laat het eventjes intrekken tot de vlek wat vervaagd. Vervolgens wast u uw tafellaken zoals gebruikelijk.

U krijgt in veel gevallen de wijnvlek het best uit uw tafellaken wanneer u deze gelijk wast in de wasmachine. Toch kan het voorkomen dat de wijnvlek(ken) zo in de tafellaken getrokken is dat deze er niet uit wilt. Dat is heel jammer, maar geeft wel weer reden om een nieuw Dusk till Dawn tafellaken aan te schaffen. Bekijk ze samen met onze tafellopers en servetten in de webshop.

Klik hier voor onze eetkamer collectie

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.