Een hoofdkussen kopen: welke vulling is geschikt?

Een kussen kopen, dat is nog niet zo makkelijk. Kussens hebben een verschillende vulling. Zo vindt u in onze collectie kussens van dons, latex, wol, kapok of synthetisch materiaal. Hoe weet u nu wat het beste bij u past? We geven u graag informatie om de juiste keuze te kunnen maken.

Vulling van hoofdkussens

Met betrekking tot de vulling van hoofdkussens zijn er verschillende mogelijkheden. We zetten ze hieronder op een rij:

wol kapok synthetisch

  • Dons: een donzen kussen is licht van gewicht en veerkrachtig, waardoor het kussen zich goed naar uw hoofd vormt. Daarnaast zorgt een donzen product voor een goede vochtregulatie.
  • Latex: ons Talalay latex kussen biedt een goede ondersteuning en is vormvast. Bovendien zijn de kussens anti-allergisch en ook duurzaam geproduceerd.
  • Wol: Een wollen kussen (materiaal linksonder) is ideaal voor mensen met allergieën, aangezien het materiaal zelfreinigend is en een goede vochtregulatie heeft. Bovendien kan een wollen kussen bijgevuld worden met wolbolletjes, waardoor u het kussen altijd kunt aanpassen naar uw wensen.
  • Kapok: Kapok kussens zijn gevuld met dons (materiaal linksboven) en bieden daardoor een zachte ondersteuning. Een kussen van kapok is misschien wel het best vormbaar van alle kussens. Het is een 100% natuurlijke vulling en voelt stevig aan.
  • Synthetisch: een synthetisch kussen (materiaal rechts) is doorgaans een voordelige keuze, aangezien ze vaak aantrekkelijk geprijsd zijn. Een nadeel van synthetische kussens is dat deze vaak wat minder vormvast zijn en de ondersteuning dus wat minder is. Echter, het kussen is goed wasbaar en daardoor een frisse optie voor een leuke prijs.

Een geschikt kussen kiezen

een kussen kopen

Ten eerste is het ideale kussen afhankelijk van uw slaaphouding. Zijslapers hebben een wat steviger kussen nodig, zodat het kussen wat hoger is en daardoor de afstand tussen uw schouders en zijkant van uw hoofd kan overbruggen. In tegenstelling tot zijslapers, hebben rugslapers juist een laag kussen nodig. Een kussen waar het hoofd iets verder in kan zakken, geeft het meeste steun. Als buikslaper heeft u dan weer geen kussen nodig waar u verder in kan zakken, maar juist een kussen dat niet te hoog is en waar u niet ver in weg zakt. Op deze manier ligt uw lichaam in een natuurlijke houding en wordt ademhalen geen probleem.

Ten tweede is het belangrijk om na te gaan welk materiaal uw voorkeur heeft. Heeft u gauw last van allergieën, dan kiest u het beste voor een wollen, zelfreinigend kussen of een kussen met kapok vulling. Heeft u het ‘s nachts vaak warm en zweet u gedurende de nacht, dan is het prettig om te kiezen voor een kussen met een goede vochtregulatie. Een wollen, donzen of kapok kussen is dan een goede optie. Bent u op zoek naar optimale ondersteuning, kies dan voor een latex kussen. Deze kussens behouden te allen tijde de oorspronkelijk vorm en veerkracht.

Een kussen kopen

In onze collectie vindt u een variatie aan kussens. Vulling van dons, synthetisch, wol, latex of kapok, de keuze is reuze. Hopelijk heeft deze blog geholpen bij het maken van een keuze en bent u nu klaar om een kussen te kopen. Bestelt u vandaag een kussen, dan heeft u deze morgen al in huis! Mocht u er nog steeds niet helemaal uitkomen, neem dan contact met ons op.

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.