Een betere nachtrust: tips om lekker te slapen

Slapen is het belangrijkste wat er is. Voldoende slaap is namelijk de basis voor een gezond leven. Toch slapen veel mensen slecht. Hier moet wat aan veranderen en wij hebben enkele tips om te zorgen voor een betere nachtrust. Lees dus gauw verder!

Slaaptips voor een betere nachtrust

Slaaptip 1: actief overdag

Wie overdag flink actief is, zal ‘s nachts beter slapen. Ga in de middag of aan het begin van de avond lekker sporten, om vervolgens te ontspannen en een goede nachtrust te hebben.

Slaaptip 2: ontspanning in de avond

Vlak voordat u gaat slapen moet u niet meer al te actief zijn. Hoe meer ontspannen u naar bed gaat, hoe beter u kan uitrusten gedurende de nacht. Rust de uren voordat u naar bed gaat ook al goed uit, zodat u snel in slaap valt. Lees ‘s avonds dus lekker een boek of ga in een warm bad.

Slaaptip 3: maak het lekker donker

Zorg ervoor dat je het lichtniveau ongeveer twee uur voordat u gaat slapen aanpast, zodat uw lichaam het slaaphormoon aanmaakt en u zich slaperig gaat voelen. Het is dan ook belangrijk dat een kamer ‘s nachts helemaal donker. Tegelijkertijd is het ook prettig als ‘s ochtends wel de zonnestralen naar binnen komen, zodat uw lichaam zich kan voorbereiden op de dag en je volgens ritme wakker kan worden.

Slaaptip 4: zorg voor de juiste drankjes

Waarschijnlijk de meest gehoorde slaaptip: probeer cafeïne te vermijden, zeker in de avond. Cafeïne kan tot wel 6 uur actief blijven in het lichaam en houdt daardoor uw lichaam wakker. Zorgt er dus voor dat je ‘s avonds geen koffie, cola of andere drankjes met cafeïne drinkt. Neem in plaats daarvan een lekkere kop kruidenthee om te ontspannen.

Slaaptip 5: neem een topper in huistoppermatras

Een toppermatras zorgt ervoor dat u lekker slaapt. Een topper past zich aan naar uw lichaam en zorgt voor het hoogste slaapcomfort, zodat u fit en energiek de dag kunt beginnen.

Slaaptip 6: verkoeling tijdens warme zomernachten

Ook al zijn de zomermaanden bijna voorbij, dit betekent niet dat er geen warme nachten meer zullen komen dit jaar. Vaak kent september nog zomerse temperaturen, waardoor het op uw slaapkamer best warm kan worden. Neem dan een kruik mee naar bed die u van tevoren heeft gevuld met water en in de vriezer heeft gelegd. Lekker koel bij uw voeten! En andere tip is om te zorgen dat uw kamer goed geventileerd is in de zomermaanden. Zet voor u gaat slapen de ramen tegen elkaar open om een frisse wind door het huis te laten gaan. Frisse lucht in de kamer is natuurlijk ook belangrijk als het geen warme zomermaanden betreft. Laat het raam op een kiertje staan, tenzij het echt vriest, om lekker te slapen.

Slaaptip 7: vermijd schermen voordat je gaat slapen

Schermen van elektronische apparaten geven blauw licht en dit licht geeft uw lichaam het signaal dat het dag is. Hierdoor wordt u minder slaperig en kunt u minder goed in slaap vallen. Belangrijk dus om schermen van elektronische apparaten zoals uw telefoon ‘s avonds te vermijden. Zet de apparaten uit en geniet van een ontspannen avond.

Slaap lekker!

Hopelijk heeft u met deze slaaptips een betere nachtrust. Heeft u deze tips al uitgeprobeerd maar bent u eigenlijk toe aan een nieuwe matras of kussen? Neem dan een kijkje in onze Dusk till Dawn collectie. Een comfortabel matras en kussen zijn namelijk een must voor een goede nachtrust! Ook een lekker dekbed en fijn beddengoed kunnen bijdragen aan het slaapcomfort. Een heerlijke nachtrust gegarandeerd met de producten uit de Dusk till Dawn collectie.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.